Arrenquen les jornades de sociolingüística Llengua, societat i poder

Actualitat

El professor Miquel-Àngel Pradilla inaugura el cicle

El proper 25 de febrer, el professor de la URV Miquel-Àngel Pradilla iniciarà les Jornades de sociolingüística Llengua, societat i poder amb la conferència “Llums i ombres de la normalitat lingüística a la catalanofonia” que tindrà lloc al Campus Terres de l’Ebre de la URV.

Es tracta d’un cicle de xerrades adreçat a donar a conèixer les desigualtats que s’amaguen darrera la relació humana per antonomàsia: la relació lingüística a través de la sociolingüística, que esdevé una potent eina metodològica per al coneixement de les relacions subjacents a l’entramat social. Les relacions lingüístiques delaten allò que resulta opac en les relacions econòmiques i que el discurs polític emmascara.

Les jornades de sociolingüística es desenvoluparan en quatre sessions, des de febrer a maig de 2016. Hi podreu escoltar experts en demolingüística i estudiosos dels processos de creació d’ideologia i d’actituds, procedents de la Universitat Rovira i Virgili (URV), però també de la Universitat de València (UV), de la Universitat de les Illes Balears (UiB) i de la Universitat Complutense de Madrid (UCM), que ens proporcionaran un coneixement actualitzat de les llums i les ombres de vitalitat de la llengua catalana, alhora que ens proporcionaran una descripció de les nostres societats des d’una perspectiva que fins ara desconeixíeu.

L’Antena Cultural Tortosa de la URV, Òmnium Ebre, Som Escola a les Terres de l’Ebre, l’Ajuntament de Tortosa i el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l’Ebre organitzen aquestes jornades, que compten amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona.