Badalona presenta el Pacte Local pel Dret a Decidir en un acte amb més de 300 persones

Actualitat

Prop de 70 entitats culturals, esportives i socials se sumen a un acord que lidera l’exalcaldessa socialista, Maite Arqué. Tots els exalcaldes del període democràtic i mig centenar d’exregidors del ple municipal mostren públicament el suport a la iniciativa.

Prop de setanta entitats, sindicats i partits polítics van escenificar aquest dijous al Centre Cívic de la Salut la signatura del manifest del Pacte Local pel Dret a Decidir en un acte que va aplegar més de 300 persones i que va comptar amb la presència de nombroses personalitats de la vida política, social i cultural de la ciutat.
 
El manifest també va rebre el suport de més de 50 exregidors municipals i de tots els exalcaldes que la ciutat ha tingut en democràcia. Així, tant Màrius Díaz (alcalde de Badalona pel PSUC entre 1979-1983), com Joan Blanch (alcalde entre 1983-1999 pel PSC), Maite Arqué (alcaldessa entre 1999 i 2008 pel PSC) i Jordi Serra (alcalde entre 2008 i 2011 pel PSC) han mostrat públicament la seva adhesió a l’acord.
 
Maite Arqué, exalcaldessa i presidenta del Pacte Local, va assegurar que espera que l’espai creat “sigui una base sòlida per dialogar sobre el futur del país i el paper de la ciutat de Badalona durant els propers mesos que es preveuen intensos a nivell polític”. A més va afegir que en l’acte “hi ha sentiment i barreja i que la generositat de totes les parts ha portat a bon port l’acord’.
 
El Pacte Local pel Dret a Decidir és una iniciativa impulsada per Òmnium Badalona – Barcelonès Nord que pretén que, des de la ciutat, es promogui la conscienciació ciutadana i la pedagogia per tal de reclamar aquest dret que és de tots els catalans. Des d’Òmnium es valora molt positivament l’acollida entre el teixit associatiu de Badalona del Pacte Local pel Dret a Decidir. En aquest sentit Marcel Mauri va destacar que “s’ha comptat amb la complicitat d’entitats molt diverses i d’arreu de la ciutat que demostren la transversalitat i tranquil·litat amb què s’està vivint el procés nacional, també a Badalona’.
 
El passat 19 de desembre el Pacte Local el manifest del Pacte Local pel Dret a Decidir va ser aprovat pel Ple de l’Ajuntament amb els únics vots en contra del Partit Popular. El manifest reivindica el dret a decidir com a exercici democràtic i posa l’accent en el foment del diàleg i el respecte a les diverses sensibilitats existents a la societat catalana davant el repte democràtic que el país encara. El text també vincula clarament l’avenç en els drets nacionals amb l’assoliment de quotes majors de drets socials individuals i col·lectius.
 
Les entitats signants acorden seguir treballant des de Badalona per tal que es pugui exercir el Dret a Decidir dels catalans i les catalanes alhora que es garanteixi la unitat civil i la cohesió social del país.
 
Relació d’exregidors del Ple de l’Ajuntament de Badalona que han donat suport a l’acte: Amestoy Sáenz, Alfredo – Armentero Molina, Manuel – Arqué Ferrer, Maite -Ballesteros Ventura, Jordi – Barbarà Molina, Antoni – Bellido Jaime, Reyes -Belloso Pena, Marcelino – Benajiba Ruiz, Manel – Blanch Rodríguez, Joan – Boada Guixens, Josep Maria – Cabello Franqueza, Juan – Camposo Lecumberri, Núria – Castellano Remesal, Concepción – Castillo Pérez, Roser – Chalmeta Torredemer – Codina Flo, Enric – Mateu – Díaz Bielsa, Màrius – Fernàndez Martínez, Pedro Jesús – García Andrade, Màrius – Giralt Dols, Josep – Gómez Alba, Juan – Grau Martin, Enric – Guerrero Sánchez, Miguel – Guirao Belmonte, Alberta – Ibàñez Domènech, Albert – Juárez Quinto, Montse – Llibre Angulo, Salvador – Lluís Cortés, Josep – Marco Garcia, Maria Dolors – Martínez Ruzafa, Carme – Molina Barthe, Julio – Monés Xiol, Joan – Muñoz Navarro, Pere – Muré Avalos, Virginia – Navarro Rubio, Àngel – Niso Holgado, Muntsa – Oliveras Costa, Jaume – Padrós Galera, Carme – Pérez Sabaté, Jordi – Remendo Ortega, Gerard – Riera Bou, Marcel – Rodríguez Miralles, Manuel – Roger Estapé, Cristina – Ruiz Quintero, Manel – Salguero Solano, Antonio – Sallas Campmany, Valentí – Sió Puig, Pere – Solà Campmany, Jaume – Soler Amigó, Joan – Tortajada Molina, Eduard.

 

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.