Campanyes

Fem-nos lliures

Estem davant d’un canvi de cicle i és per això que volem mirar endavant per construir un país millor per les properes generacions. Tenim molts reptes però també moltes oportunitats. Hem de fer front a una triple crisi econòmica, sanitària i social,  provocada per la pandèmia de la Covid-19. Però a Catalunya hi hem de sumar una altra crisi, la democràtica. Som un país amb més de 3300 represaliats i volem exercir el dret a l’autodeterminació.

Fem una crida a les institucions ha assumir el seu paper de lideratge. Nosaltres, des de la societat civil, també exercirem la nostra responsabilitat. Assumim els reptes i responsabilitats que tenim per construir un país més lliure, just i cohesionat.

ELS PROJECTES PER ALS PRÒXIMS ANYS

 • Impulsarem un gran acord de la societat civil contra la repressió, i a favor de l’amnistia i l’autodeterminació.
 • Tornarem als carrers per reclamar els nostres drets, la llibertat i per denunciar els poders de l’Estat. Acompanyant des del carrer les institucions d’aquest país, però també empenyent-les, exercint pressió, sempre que sigui necessari.
 • Treballarem per seguir generant grans consensos que permetin avançar cap a una estratègia compartida, ambiciosa i guanyadora per culminar el procés d’autodeterminació, que compti amb el suport de partits, institucions, ciutadania organitzada, els presos polítics i l’exili.
 • Crearem l’Escola Guillem Agulló de formació en democràcia, drets civils i desobediència.
 • Enfortirem la presència d’Òmnium a Europa i ampliarem la nostra campanya a l’exterior. Convertirem el recurs de Jordi Cuixart a Estrasburg en una causa europea de drets fonamentals.
 • Liderarem un gran festival anual cultural, territorialitzat i multidisciplinari.
 • Impulsarem un pla estratègic per augmentar l’oferta en català al cinema i a les grans plataformes de consum online. Farem campanyes per garantir la presència del català en dispositius electrònics estratègics.
 • Treballarem per la creació d’un gran hub de producció audiovisual a Catalunya.
 • Impulsarem nous projectes d’ús de la llengua destinats especialment a persones nouvingudes i a joves.
 • Promourem una gran Mostra de Creacions Artístiques en Català a les escoles dels Països Catalans.
 • Col·laborarem en projectes territorials en xarxa per fer front al discurs de l’extrema dreta i per reduir la pobresa i les desigualtats.
 • Garantirem la presència d’Òmnium a totes les ciutats de més de 30.000 habitants.

Junts hem aconseguit
grans fites col·lectives

60 ANYS QUE MARQUEN
LA NOSTRA HISTÒRIA

SEGUIREM FENT FRONT
A LES CLAVEGUERES DE L'ESTAT

LA FORÇA D'UN PAÍS ÉS LA SEVA GENT

‘Necessitem entitats que defensin els drets socials, civils, polítics i nacionals del nostre país’

 

Francisco Garrobo,
soci d’Òmnium

‘A Òmnium he trobat persones i projectes al servei d’una societat més justa i cohesionada socialment; en definitiva, més lliure’

 

Fina Viturtia,
sòcia d’Òmnium

‘Una entitat que es dedica a preservar i potenciar la cultura, mereix tot el recolzament possible. Mereix que entre tots l’enfortim’

 

Umair Dar,
soci d’Òmnium