Candidats/es Grifonet 2021

Actualitat

Daniela Mansilla Faleroni

Biografia

Nascuda a l’Argentina, on va estudiar periodisme i va estar vinculada a ràdios comunitàries a barris com “el Rosario”. Actualment és secretària de l’Associació Atzavara-arrels. També és tècnica en Promoció d’Igualtat de Gènere i es dedica a la gestió i coordinació de projectes. Des de la vessant de la comunicació, fa de community manager.

Justificació mèrits

Participant de l’entitat Atzavara-arrels on desenvolupen activitats, projectes i serveis que contribueixen a millorar la qualitat de vida de les persones. La nostra tasca es centra en la defensa dels drets humans, la igualtat d’oportunitats i el respecte a la diferència.

Joana Serret Fabra

Biografia

Nascuda a Amposta, i bibliotecària de professió. Ha passat tota la vida envoltada de llibres i cultura. Va començar a l’antiga biblioteca municipal d’Amposta a finals dels anys setanta. Ha vist canviar la biblioteca de lloc molts cops, sent-ne ella sempre la responsable directa. Ha organitzat nombrosos premis literaris de l’Ajuntament. S’ha responsabilitzat del llegat de l’escriptor Sebastià Juan Arbó. Ha convertit la Biblioteca Sebastià Juan Arbó en un dels centres neuràlgics de la cultura ebrenca i catalana. Va ser pregonera de les Festes Majors d’Amposta l’any 2014.

Justificació mèrits

Bibliotecària a la biblioteca Sebastià Juan Arbó d’Amposta durant més de 40 anys. Organitzadora i ànima mater de les Jornades de Lletres Ebrenques d’Amposta que s’han convertit en un espai únic de trobada d’autors a les comarques centrals dels Països Catalans i de debat al voltant de diversos temes de llengua i literatura catalana.
Dinamitzadora cultural, una agent activíssima de la cultura ampostina. No s’entén el fet cultural a Amposta i la comarca del Montsià durant les darreres quatre dècades sense l’omnipresència de Joana Serret.

Rosa Cubeles

Biografia

Natural de la Franja, però ha viscut sempre a Tortosa. Llibretera des dels 14 anys, donant servei a la comunitat. Feminista.
Regenta una de les llibreries més antigues de Catalunya, fundada l’any 1760 a Tortosa. Defensora de la cultura catalana i els llibres escrits en català.
Incansable i emprenedora.

Justificació mèrits

Destacar i reconèixer la tasca de la Llibreria Viladrich, el seu paper rellevant al món cultural de Tortosa i les Terres de l’Ebre, amb més de 259 anys d’història, que avui en dia tot i les dificultats, continua treballant. Un comerç imprescindible per a Tortosa i ara també a Amposta (Espai cultural Guaix) amb la tasca comercial i com activador de la cultura literària, donant a conèixer de primera mà llibres i autors. Amb un espai preferent per a la literatura i autors ebrencs.

Jaume Rocamora

Biografia

Jaume Rocamora i Cardona (Tortosa, 6 de juliol de 1946) és un pintor català. Estudià a l’Escola Taller d’Art de la Diputació de Tarragona, a Tortosa, i al Cercle Artístic de Sant Lluc de Barcelona, però la seva formació és també en bona part autodidacta. Ha anat completant el seu univers amb constants viatges i exposicions arreu d’Europa.

Miquel Àngel Pradilla

Biografia

Natural del Rossell, és llicenciat en Filologia catalana i professor del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili. Membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans i president de la Societat Catalana de Sociolingüística.

Justificació mèrits

Editor d’Onada Edicions, una de les grans editorials de les comarques centrals dels Països Catalans.
Dinamitzador cultural, organitzador del Congrés de la Diòcesi de Tortosa. Impulsor de premis literaris com els Ciutat de Benicarló, editor, escriptor, investigador. És una de les persones clau de la cultura ebrenca a les comarques centrals dels Països Catalans.