Carta oberta de Jordi Cuixart: “Demanem al Parlament i al Govern que vehiculin una resposta a la sentència transversal, coherent i ambiciosa”

Actualitat

“Tot depèn, sobretot, de vosaltres;
els joves!”
Pere Quart

Estimadíssims,

En primer lloc, enviar una abraçada ben forta a tots els presos i preses polítiques; com deia Joan Mascaró: “Ha arribat l’hora de ser la vostra pròpia llum”. Sobretot, no deixeu que us posin la presó dins. La vostra ànima és lliure si el vostre cor també ho és. Tota la tendresa pels familiars dels represaliats i també pels ferits. Penso cada dia en vosaltres.

Són moments durs però també de molta esperança. Ho vàrem dir fa més de dos anys: “No hi ha prou presons per aturar tanta democràcia”. I avui més que mai cal mantenir-nos serens i units. Convertim tots els empresonaments i agressions amb un motiu més per no defallir en la lluita. I fem-ho amb tota l’ambició del món per no deixar-nos ningú pel camí.

L’Estat segueix criminalitzant el dret a la protesta i ara, amb l’aval que suposa la sentència del Suprem, les seves actuacions i reaccions són encara més virulentes. I malauradament, la repressió continuarà, perquè el principal objectiu és consolidar la retallada de drets i llibertats, també arreu de l’Estat.

Però al llarg de la història de la humanitat, la lluita noviolenta i la desobediència civil s’han mostrat sempre com els instruments més útils per forçar la negociació i els canvis polítics. Per això després de més de 15 dies de mobilitzacions intenses, cal mantenir la persistència i la creativitat, així com evitar caure en la frustració.
La societat catalana ha estat sempre compromesa en la defensa de les seves institucions. Per això, demanem al Parlament i al Govern de la Generalitat que, de manera urgent, vehiculin una resposta a la sentència, tan transversal i coherent com ambiciosa. Ningú entendria que fos d’una altra manera.

Amics i amigues, ens tenim els uns als altres, i això és el que ens fa immensament afortunats. Cal seguir lluitant!

De tot cor,

Jordi Cuixart,

president d’Òmnium Cultural