Tercer comunicat d’Òmnium Nou Barris

Actualitat

Resum juny 2020

La Junta d’Òmnium Nou Barris continuem les nostres reunions. Seguim treballant, d’una banda, a peu de carrer, braç a braç amb entitats solidàries del barri per cobrir necessitats bàsiques, com ha estat el cas del banc d’aliments sorgit arran de la crisi, i, de l’altra, seguim fent cultura i país des de casa amb videoconferències. Sabem de primera mà que la situació al barri és molt dura, per això hem participat en els bancs d’aliments del Tres Voltes Rebel i de la Guineueta. Estem molt contents de poder col·laborar a millorar el benestar dels veïns i les veïnes, siguin socis o no, que han tingut la mala astrugància que el virus els truqués a la porta en forma de malaltia, de pèrdua de feina…

En la darrera reunió d’aquest mes de juny, hem parlat dels projectes que tenim previstos per a aquest  tercer trimestre, com el Premi Juncadella, al qual es podran presentar candidatures del 15 juny al 15 de setembre. Tenim previst de fer l’entrega del premi el primer divendres de novembre. També volem fer dues presentacions  de llibres: la del premi Sant Jordi, de David Nel·lo, i la del llibre de la Mireia Boya. Ben aviat us informarem del format i de les dates. A més, us informarem de com farem la  Flama del Canigó, i de la sortida de natura del juny. També hem parlat d’una comunicació que heu rebut fa molt poquet sobre la trobada de socis que tenim prevista.

Portem al barri el projecte europeu de biblioteques vivents que ja us vam explicar en l’anterior butlletí. Aquest mes farem la darrera formació Marges per tirar-lo endavant. Ja us vam dir que es tracta de recuperar memòria històrica i donar veu a les persones del barri que ho han viscut en primera persona. Hem fet una reunió amb AHEAD i estem en fase de buscar persones i entitats del barri que facin un llibre per a això i totes les tasques que sorgeixen, que no són poques! Hem format una comissió per tirar endavant aquest projecte. Ja us informarem de les temàtiques dels llibres, de com i quan el fem al nostre barri. Dins la campanya “Dona’m la mà” s’han fet trucades als socis més grans de 74 anys. Així ha estat una manera d’arribar, sobretot, als 150 socis que no tenen correu electrònic i a molts altres. Ha estat molt maco i tothom es mostra molt agraït. Tot i que estem en fase 2 de confinament, la junta decidim continuar trucant per arribar als socis i sòcies de 70 anys. No us estranyi rebre una trucada nostra!

Ja sabeu que som una junta jove, però molt solidària, inquieta i present cada dia més al barri, amb la intenció d’ajudar a combatre la greu crisi sense perdre de vista la resta de reivindicacions, com la llibertat dels presos i les preses, i la fi de la repressió. Tot i que la majoria d’accions les hem fet  telemàtiques, tornem al carrer!

Us animem que seguiu les Píndoles Nou Barris setmanals. Aquesta setmana va de rellotges…

Cada dimarts a les 20 h hi ha actes arreu de Catalunya. Nosaltres, el dimarts 2 de juny vam estar a Virrei Amat. Us hem de dir que vam fer una pancarta conjuntament per diferents entitats, tot i que ens la van despenjar molt ràpidament. Us animem a sortir al carrer amb nosaltres cada dimarts a les 20 h. Ens veiem a Virrei Amat!