Conferència d’Alicia Sintes sobre ‘Les ones gravitacionals: les noves missatgeres de l’univers’

Actualitat

Alicia Sintes Olives és professora de física de la Universitat de les Illes Balears i membre de la Col·laboració Científica LIGO

El dimecres 15 de juny a les 19.30 h tens una nova cita amb la ciència. El Centre Cultural serà la seu de la xerrada que oferirà Alicia Sintes Olives, professora de física de la Universitat de les Illes Balears, sobre les ones gravitacionals, un tema molt actual després que el passat mes de setembre fossin detectades per primer cop, 100 anys després que Einstein les predigués.

El Grup de Relativitat i Gravitació de la Universitat de les Illes Balears és l’únic grup de recerca d’Espanya que participa en la Col·laboració Científica LIGO. Aquesta Col·laboració (LSC, en anglès) és un grup dinàmic de més de 1000 científics de tot el món a la recerca de la primera detecció directa d’ones gravitacionals a fi d’emprar-les en l’exploració de les lleis fonamentals de la gravetat i el desenvolupament de l’emergent camp de la física d’ones gravitacionals com a eina de descobriment científic. El LSC avança cap a aquest objectiu a través de la investigació i el perfeccionament de tècniques per a la detecció d’ones gravitacionals, així com del desenvolupament, engegada i ús dels detectors d’ones gravitacionals.

La xerrada, que s’engloba dins el cicle de ciència en català, està organitzada conjuntament amb l’Agrupació Astronòmica de Terrassa.