Consell Popular de Ministres: Òmnium fa una crida a la mobilització pacífica davant un govern espanyol que vulnera drets fonamentals

Actualitat

Hi participen una quinzena d’entitats vinculades a diferents àmbits que exerciran de ministres del ram i denunciaran les problemàtiques del sector

Òmnium Cultural convoca, aquest divendres 21 de desembre, un Consell Popular de Ministres a partir de les 11 h del matí davant de l’Estació de França de Barcelona. Serà transversal, massiu i pacífic. Hi participaran una quinzena d’entitats, a banda d’Òmnium Cultural i l’ANC. En contraposició al Consell de Ministres del govern espanyol que, un dia abans de celebrar-se, encara no té ordre del dia, el Consell Popular de Ministres exposarà les problemàtiques i reptes dels diferents sectors mitjançant entitats representatives de cadascun dels àmbits i amb la repressió com un dels fils conductors. El Consell Popular de Ministres sí tractarà dels temes que preocupen al conjunt de la societat catalana.

Rebuig transversal a un Consell de Ministres del govern espanyol que és una provocació

Davant la provocació del govern espanyol de celebrar a Barcelona un consell de Ministres quan fa un any de les eleccions imposades del 21-D, Òmnium Cultural convoca un acte polític, pacífic i transversal per expressar-ne el rebuig. Òmnium considera una vergonya i un menyspreu que un govern pretesament democràtic, que permet que hi hagi presos polítics i exiliats, vingui a Barcelona a fer bandera del no-diàleg. “En base als grans consensos que uneixen la majoria de la població catalana, és intolerable que el govern espanyol no aturi immediatament la repressió sobre la societat civil i la retallada de drets civils, socials i polítics”, afirma el president de l’entitat, Jordi Cuixart, des de la presó de Lledoners.
Davant la construcció d’un fals relat de violència, Òmnium Cultural defensa la necessitat de tornar al carrer per exercir un dret fonamental com el dret a  manifestació i tornar a demostrar que la reivindicació del sobiranisme és sempre massiva i pacífica. “A les portes del Judici a la Democràcia, sabem que, si no hi ha absolució, es condemnarà l’exercici de drets fonamentals, assentant un precedent molt greu en un estat democràtic”, assenyala Cuixart.

Consell Popular de Ministres

Una quinzena d’entitats protagonitzaran el Consell Popular de Ministres posant veu als reptes pendents de cadascun dels sectors socials, culturals i econòmics. El Grup de Periodistes Ramon Barnils serà la contraposició a la portaveu del govern espanyol; Unió de Pagesos, al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació; representants del Front d’Alliberament Gai de Catalunya  i el Moviment Feminista seran el mirall de la vicepresidència, Relacions amb les Corts i Igualtat; la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica i els Escoltes Catalans, del ministeri d’Educació i Formació Professional; SOS Racisme del ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social; l’Associació Catalana de Drets Civils, del ministeri de Justícia; l’Aliança contra la Pobresa Energètica, del ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social; Universitats per la República contraposarà el seu discurs al del ministeri de Ciència, Innovació i Universitats; Stop Mare Mortum, al d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació; l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, al del ministeri de Cultura i Esports; Som Defensores al ministeri d’Interior i l’activista per la pau, Gabriela Serra, al ministeri de Defensa.

Pirat’s Sound Sistema, Ju i Ebri Knight posaran música a la reivindicació pacífica del Consell Popular de Ministres.