“Demà tindrem sort” s’ha presentat en gairebé 20 poblacions

Actualitat

“Demà tindrem sort” és el darrer llibre de la filòloga i escriptora Núria Martí Constans, impulsat per Òmnium Gironès i editat per Curbet Edicions l’abril de 2018.

Ens explica el testimoni del gironí Joan Pacheco que, a primers de febrer de 1939 i amb només 8 anys, va haver de marxar cap a l’exili de França amb la seva mare i el seu germà més petit.

És el testimoni del coratge, vitalitat i esperança d’una persona que, 80 anys després, ha volgut parlar i explicar uns fets dolorosos de la nostra història recent que no poden quedar en l’oblit. I més quan actualment s’estan produint situacions similars amb refugiats de guerra que criden o malviuen a les portes d’Europa. Tal com explica en Joan, “totes les guerres són iguals”.

Aquest primer llibre impulsat per Òmnium Gironès forma part d’una iniciativa que vol posar de manifest el compromís de la nostra entitat amb la recuperació de la memòria històrica i de les lluites compartides al nostre territori.

El llibre es va presentar al públic el passat 7 d’abril al Centre Cívic Barri Vell de Girona amb més de 80 persones assistents. Posteriorment, han seguit gairebé una vintena més de presentacions a diferents municipis del Gironès, Selva, Alt Empordà, Baix Empordà, Pla de l’Estany, Garrotxa, Ripollès i Bages.

El llibre està escrit en forma de biografia novel·lada però s’ajusta plenament al testimoni d’en Joan. Els fets, els llocs, les dates i els personatges són reals i conserven tot el rigor històric. L’autora ha posat la veu d’en Joan en primera persona, transmetent el seu coratge i esperança davant les dificultats, actitud vital recollida molt encertadament en el títol “Demà tindrem sort”.