“Demanarem a les institucions catalanes que afrontin els reptes de país inajornables”

Actualitat

El president d’Òmnium anuncia que al maig l’entitat exposarà “quins són els reptes estratègics com a principal entitat civicocultural del país”

Barcelona, 16 d’abril del 2021 – El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha anunciat que, davant la triple crisi democràtica, sanitària i social que viu el país,  l’entitat compartirà el seu posicionament per als pròxims anys en dos grans actes públics. Aquest dissabte “demanarem a les institucions catalanes que afrontin els reptes de país inajornables davant la crisi democràtica, sanitària i social que vivim”, ha afirmat. “Els exigirem que estiguin a l’altura per al futur de les pròximes generacions i, sobretot, per a un present digne per als qui més ho necessiten”, ha afegit. Cuixart també ha avançat que, durant el mes de maig, l’entitat exposarà en un segon gran acte “quins són els reptes estratègics d’Òmnium com a principal entitat civicocultural del país”. El president d’Òmnium ho ha explicat en una carta adreçada als més de 185.000 socis de l’entitat, a qui ha recordat que el pròxim juliol s’iniciaran els actes de commemoració dels 60 anys d’història d’Òmnium Cultural: “Una fita que és un èxit col·lectiu de país i que ens genera tanta esperança com responsabilitat”

El dia que fa 3 anys i mig que està empresonat per exercir drets fonamentals, el president de l’entitat ha volgut insistir que “presó i exili són dues cares de la mateixa moneda”, i per això “el sobiranisme ha de romandre unit i mobilitzat pel dret a l’autodeterminació, l’amnistia i la República, per no malbaratar el resultat del 14-F i aprofitar les victòries des de tots els fronts de lluita”.

Amb la vista posada en la Diada de Sant Jordi, Cuixart ha fet una crida d’emergència a les institucions i ha exigit l’entrada en funcionament de manera immediata del salconduit cultural: “Les conseqüències dramàtiques que viu el sector estan afectant de manera irreversible tota una generació de creadors, artistes i pensadors d’arreu dels Països Catalans”. “Consumim cultura, comprem llibres i, sobretot, que mai ningú no ens digui com hem de pensar ni viure”, ha sentenciat.