Recital amb poemes de Desideri Lombarte

Actualitat

Des d’Òmnium Terres de l’Ebre us convidem al recital i trobada en memòria de l’escriptor matarranyenc Desideri Lombarte.

L’acte es celebrarà dissabte 21 de setembre a les 12 h a la Plaça de l’Ajuntament de Pena-roja (Matarranya).

Després de la ruta amb recital poètic us animem a venir a dinar a l’Ermita Verge de la Font.

El preu del dinar són 25€ i és imprescindible inscripció prèvia.

Inscripcions (LÍMIT FINS EL DIJOUS 19) a:

[email protected] (Assumpte: Lombarte 2019) amb nom, correu i telèfon de contacte

o al 618 00 69 85

Desideri Lombarte (1937-1989) fou un escriptor nascut a Pena-roja que destacà per ser un home literàriament complet. Va escriure poeta, teatre i novel·la però també va fer recerca històrica i antropològica, articles d’opinió i nombrosos dibuixos per il·lustrar els seus treballs.

Amb un llenguatge popular i aparentment senzill, escriu principalment sobre temes relacionats amb la seva terra natal: les tradicions, el paisatge, la gent, la vila, les llegendes, la història, els sentiments… Un món rural que desapareix i que ell recupera a través del ritme de la paraula, amb una mirada nostàlgica i romàntica, però també reflexiva i de vegades crítica i irònica.

També va ser un importat dinamitzador cultural que va participar en els moviments culturals que van emergir amb força els anys vuitanta amb la il·lusió de la democràcia.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.