Cervera acull l’exposició: “Dos rams de flors”

Actualitat

Durant la guerra civil a l’estat espanyol, 40.000 joves voluntaris d’arreu del món van venir a lluitar al costat de l’Exèrcit Popular de la República Espanyola per la democràcia, per la llibertat i contra el feixisme.

A partir del material fotogràfic de la “XVth. Abraham Lincoln International Brigade “ americana ha estat possible recuperar la història i alguns dels esdeveniments del pas d’aquesta brigada per les terres de la Segarra i de l’Urgell durant el mes de Maig de 1938.

Les imatges també han permès localitzar les tombes intactes de dos voluntaris de la Abraham Lincoln al cementiri de Tàrrega: la del soldat Juan Medina Palmero i la del tinent William Mitchell Digges enterrats els dies 25 i 29 de maig de 1938.

Amb aquestes imatges i amb el material documental recuperat s’ha realitzat el documental i la exposició que aquests dies us presentem i que volen recuperar la memòria d’un període històric que fins fa poc havia restat ocult.

L’exposició “Dos rams de flors: Exposició sobre l’estada de les Brigades Internacionals a la Segarra i a l’Urgell el maig de 1938” es farà al Museu Comarcal de Cervera i estarà oberta al públic des del proper divendres 19 de juny, a les 18 h, fins al  15 juliol de 2020.