Dues beques per als anoiencs que assisteixin a la UCE

Actualitat

La delegació d`Òmnium Cultural al Gironès ha decidit sumar-se a l`organització d`activitats en motiu a la diada de Sant Jordi a Girona i presentarà, a les 7 de la tarda a Plaça Catalunya, una demostració de cant improvisat dels Països Catalans. La voluntat de l`entitat es arribar a consolidar la cita del 23 d`abril com a punt de trobada anual dels glossadors del país a la ciutat de Girona.El glosat o la cançó amb text improvisat consisteix a cantar versos que s’improvisen al moment mateix d’interpretar-los. En el nostre país no són pas un fet aïllat, tot i que al Principat, les gloses sovint s`anomenen “corrandes”. Moltes cultures del món comparteixen aquesta pràctica, i en alguns indrets fins i tot gaudeix d’un alt reconeixement de tota la societat.Aquesta primera demostració de cant improvisat anirà a càrrec del col·lectiu Cor de Carxofa, format per afeccionats, practicants i simpatitzants del cant improvisat dels Països Catalans. A més de posar en pràctica tots els pals de la improvisació tradicionals del país, Cor de Carxofa també s’encarrega d’organitzar i dinamitzar encontres i aplecs arreu del territori que tenen el cant improvisat al centre de l’interès.

La delegació anoienca d’Òmnium Cultural concedirà aquest estiu dues beques per assistir a la XXXVIII Universitat Catalana d’Estiu, que tindrà lloc entre el 17 i el 25 d’agost a Prada de Conflent (Catalunya Nord).
Cada beca correspondrà a la meitat de l’import de la matrícula i hi podrà optar qualsevol anoienc major d’edat, ja sigui soci d’Òmnium o no. Qui hi estigui interessat, haurà d’enviar abans del divendres 4 d’agost un correu electrònic a [email protected] o bé una carta a:

Òmnium Anoia
c/. Sant Pau, 9
08700 Igualada

amb les seves dades personals i un telèfon de contacte. La junta comarcal realitzarà un sorteig entre els interessats i els comunicarà el resultat abans de l’inici de la universitat.

L’activitat diària a la UCE comença a les 9 del matí, amb els cursos i els seminaris, que tracten temes tant diversos com la tecnologia, les ciències de la natura, les socials o les humanitats. Els estudiants poden assistir a cursos tant estimulants com "Actualitat i perspectives d’Euskalherria", "L’economia dels Països Catalans: cap a un nou model de creixement?", "En l’equador de la política catalana: entre el 18 de juny i el 22 d’octubre", "Coneixement de la Catalunya Nord", "Punts de contacte entre la reivindicació nacional basca i catalana" o "La polèmica de l’art sacre de la Franja al Museu Diocesà de Lleida", entre d’altres.

De 12 a 1 del migdia, l’activitat continua amb els actes públics,
homenatges i conferències, en els quals hi participen personatges de primera fila d’arreu dels Països Catalans.

Després de dinar, la UCE ofereix la possibilitat d’assistir als tallers (de gastronomia nord-catalana, danses i balls dels Països Catalans, excursionisme…). A mitja tarda també se succeeixen les activitats de l’Àrea Pluridisciplinària i les taules rodones. Cada vespre, i per a tots els matriculats, hi ha concerts a la plaça de la vila de Prada, a les esglésies del Conflent i a l’abadia de Sant Miquel de Cuixà. A partir de les 11, també cada nit hi ha una nodrida programació de cinema a la sala Lido de Prada.

Per a ampliar la informació sobre la Universitat Catalana d’Estiu, els interessats poden trucar directament al telèfon 933-172-411 o consultar el web http://www.ucestiu.com