Crònica de la sessió “Immigració: exclusió i desigualtat?”

Actualitat

Dins del cicle de les xerrades Eines per a la sostenibilitat, Òmnium Eixample va organitzar la sessió Immigració: exclusió i desigualtat?, el passat dimarts 10 de maig. Hem parlat amb l’Aziz Faye, portaveu i coordinador de la producció de la marca Top Manta, i Rita Grané, directora de l’ONG Punt de referència. Després d’una breu presentació de les dues entitats, hem visionat un vídeo fet per nois i noies de Punt de Referència titulat Som Llavor.

A continuació ens vam qüestionar aspectes com, per exemple, a quantes persones de nosaltres ens han demanat la documentació pel carrer? Quants de nosaltres hem vist que algú s’aixeca del seient al metro quan seuen? Quanta gent ha estat agredida per guàrdies de seguretat al tren?

L’Aziz va explicar-nos en primera persona moltes d’aquestes situacions en les quals s’ha trobat.

Entre tots dos ens van explicar com les lleis dificulten tant el fet de poder treballar, com el de poder llogar un lloc on viure. Lleis contradictòries que no tenen ni solta ni volta.

Et recomanem veure el vídeo, i també entrar a les webs de les seves entitats. Hi trobaràs maneres tant senzilles de col·laborar com signar perquè les lleis siguin més justes.

Si vols veure la sessió completa, trobaràs el vídeo al nostre canal de YouTube.