El Baix Camp augmenta el nombre de sales en la nova temporada del CineXic 

Actualitat

Reus, Riudoms, Montbrió del Camp i la Selva del Camp formaran part del CineXic, el circuit estable de cinema familiar doblat en català d’Òmnium


Aquest any 2023 fins a quatre municipis de la comarca del Baix Camp projectaran les vuit pel·lícules del circuit de cinema infantil i familiar en català d’Òmnium Cultural. A les ja consolidades sales del Centre de Lectura Reus i del Cinema Nou de Montbrió del Camp, que hi formen part des del principi del projecte, i del Castell del Paborde de la Selva del Camp, que s’hi va afegir a la meitat de la temporada 2022, aquest any s’hi suma Riudoms, gràcies a la col·laboració del CERAP. 


Durant l’any 2023 es projectaran vuit pel·lícules dirigides a un públic d’entre 3 i 12 anys, mensualment, entre gener i maig i d’octubre a desembre. 

Consulta les dates de:

Reus Riudoms
La Selva del Camp Montbrió del Camp

 

Un sector clau pel futur de la llengua

Òmnium considera l’audiovisual i el cinema un sector estratègic per revertir el descens de l’ús social del català i millorar la situació de la llengua en el futur, i critica que ni l’Estat ni la majoria de plataformes mostren voluntat a l’hora de protegir-lo en aquest àmbit. A les noves generacions, a primària, aproximadament un 30% dels alumnes no fan servir mai o gairebé mai el català, i el projecte CineXic, precisament, vol incidir en aquesta franja pensant en el futur de la llengua.

Triple aliança pel cinema infantil en català

CineXic forma part del pla d’accions d’Òmnium Cultural a favor de la llengua i la promoció de l’ús social del català, en el marc de la campanya Treu la Llengua. D’aquesta manera, l’entitat sociocultural més gran d’Europa reforça el seu paper i dona continuïtat a un dels seus compromisos fundacionals. Òmnium impulsa CineXic, amb la col·laboració de Drac Màgic i MODIband, a través de les distribuïdores de pel·lícules infantils Pack Màgic i Rita & Luca Films, que aposten pel cinema familiar i estan compromeses amb l’impuls de les produccions europees infantils doblades al català.

Programació Cinexic 2023

Gordon i Paddy (+ 5 anys) Gener
Al sostre del món (+ 6 anys) Febrer
El Cargol i la Balena (+ 3 anys) Març
La mama és pura pluja (+ 6 anys) Abril
Jacob i Mimi (+ 6 anys) Maig
Neu i arbre (+ 4 anys)  Octubre
Solan & Eri, missió a la lluna (+ 5 anys) Novembre
Operació Pare Noel (+ 5 anys) Desembre