El Catalan Weekend explicarà el procés català al món

Actualitat

Nova acció per a la internacionalització del moviment sobiranista mesos abans de les eleccions plesbiscitàries del 27-S

Òmnium Cultural ha presentat aquesta tarda el Catalan Weekend, un nou projecte per a la internacionalització del procés. La presidenta de l’entitat que l’impulsa,, Muriel Casals, ha explicat la proposta que té per objectiu portar a Catalunya milers de persones d’arreu del món durant l’últim cap de setmana de juny i que té per lema “Convida el món, explica un nou país”. “És un projecte optimista perquè nosaltres ens sentim optimistes: estem il·lusionats en aquesta nova etapa que tot just comença”, ha dit Casals.
 
El Catalan Weekend proposa que la societat civil catalana convidi amics, familiars o col·legues d’altres països per viure en primera persona la construcció d’un país nou. Entre el 25 i el 28 de juny hi haurà activitats a tot el territori i el dissabte 27 un acte central a Barcelona. Muriel Casals ha insistit en la importància de la complicitat del món i d’Europa: “Per això volem que vinguin i ens puguin conèixer i saber de primera mà com és i com s’organitza el motor social del procés”.


 
Desenes d’entitats i diverses personalitats del món de la cultura ja s’han compromès a ser amfitrions durant el Catalan Weekend i rebre els seus homòlegs.  Per participar en el projecte només cal inscriure’s al web www.catalanweekend.cat, i es poden seguir totes les novetats a les xarxes socials. El projecte també preveu que hi puguin participar, com a convidats, persones d’altres nacionalitats interessades en el procés però sense vincles amb Catalunya.
 
D’acord amb la proposta del Catalan Weekend, la presentació d’aquesta tarda ha estat a casa la sòcia d’Òmnium, Marta Buch. A l’acte també hi ha participat el vicepresident d’Òmnium, Quim Torra, qui ha dit que la proposta ha de servir per mobilitzar el país.

Han seguit el torn de paraules director Joan-Lluís Bozzo, fent una aproximació als vídeos promocionals del projecte, produïts per Dagoll Dagom i que avui s’han fet públics a les xarxes socials. Hi ha participat també la presidenta de la Federació Catalana d’Entitats Corals, Montserrat Cadevall, en representació de les associacions que exerciran d’amfitriones d’entitats homòlogues a l’estranger.

Més informació al web www.catalanweekend.cat