El president d’Òmnium adverteix l’Estat que “no podrà dilapidar la voluntat de tot un poble”

Actualitat

“Serenor i coratge. La força de la gent ha fet irreversible el referèndum i serà la garantia que votarem”

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha celebrat l’anunci de la data i la pregunta del referèndum i ha instat el món sobiranista a seguir treballant des de la unitat i la responsabilitat en el camí per construir la futura República catalana. “Ara toca serenor i coratge. La força de la gent ha fet irreversible el referèndum i serà la garantia que l’1 d’octubre votarem perquè la democràcia és imbatible”, ha assegurat Cuixart. El president de l’entitat ha llençat un missatge de confiança i ha garantit que el referèndum se celebrarà: “no permetrem que dilapidin la voluntat de tot el un poble”.

Pel que fa a possibles reaccions de Madrid davant la convocatòria del referèndum, Cuixart ha volgut deixar clar un cop més que “l’Estat serà bel·ligerant” i “les clavegueres seguiran actuant” però ha assegurat que Òmnium s’hi deixarà la pell per garantir que el referèndum serà efectiu i vinculant.

 Jordi Cuixart ha recordat que és la ciutadania qui fa anys que empeny per arribar fins al referèndum i per això el compromís és amb ells: “aquest referèndum és dels ciutadans, neix d’una societat madura i responsable que lluita pel seu futur”. En aquest sentit, l’entitat fa una crida a tots els demòcrates a mantenir fins al final la unitat i blindar així el 1-O: “aquest referèndum és de tothom, voti el que voti i pensi com pensi; és una lluita compartida de país, un país que ha conquerit drets i llibertats i s’ha asfaltat amb les seves mans carrers i places”.

 

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.