El president d’Òmnium Cultural insisteix que el 20-S va fer una crida a la mobilització “pacífica” davant les detencions de 16 polítics i funcionaris

Actualitat

“No reconeixem el delicte que se’ns imputa”

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, no reconeix el delicte de sedició que l’imputa la fiscalia i pel qual l’Audiència Nacional l’ha citat a declarar el proper divendres. “No, no reconeixem el delicte que se’ns imputa. El passat 20 de setembre vam fer una crida cívica, pacífica i solidària davant la detenció de 16 polítics i funcionaris del govern de la Generalitat”, ha dit en una breu declaració institucional després de rebre la citació judicial acompanyat de la Junta d’Òmnium Cultural.

Cuixart ha reiterat que, precisament, durant el 20-S va mediar amb els Mossos i la Guàrdia Civil “perquè no hi hagués cap tipus d’incident”. “Vam fer crides constants a la calma i la serenor” i ha recordat que a les 23.30 h de la nit van desconvocar la concentració “sense cap incident”.

El president d’Òmnium Cultural ha reconegut que la crida a la mobilització sempre ha estat sota les consignes de “pacífica, permanent i democràtica” i “en defensa dels drets i llibertats fonamentals del poble de Catalunya”. “Ahir, precisament, vam aturar el país per denunciar la brutalitat policial patida per un miler de catalans durant el referèndum i en defensa de les institucions”, ha afegit.   

Per acabar, Cuixart ha insistit en “el compromís absolut d’Òmnium Cultural al servei del poble de Catalunya” i ha agraït les mostres de solidaritat rebudes des de diferents punts de l’Estat i el món.

Cuixart ha comparegut a la seu d’Òmnium Cultural després de rebre la citació de l’Audiència Nacional. El president de l’entitat ha estat acompanyat pels vicepresidents Marina Llansa i Joan Vallvé; Pere Carles Subirà, tresorer; Jordi Bosch, secretari; i els vocals Lluís Duran, Marcel Mauri, Marina Gay, Roser Sebastià, Marta Garsaball, Eulàlia Solé, Ismael Peña, Ignasi Termes, Blanca de Llobet, Òscar Gimeno, i l’ex-president d’Òmnium Quim Torra.

 

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.