El proper 10 de setembre, Marxa de Torxes per la Independència

Actualitat

Acompanyeu-nos a la Marxa de Torxes en memòria de les víctimes de 1714 que recorrerà el centre des de la Plaça Rafael de Casanova fins a la plaça Octavià

Ens retrobem novament per celebrar la Marxa de Torxes en record d’aquell 11 de setembre del 1714 en què Barcelona va caure en mans de les tropes borbòniques i Catalunya va perdre les seves llibertats nacionals i l’exercici dels seus drets històrics.

Amb aquest acte volem reivindicar el respecte per la llibertat dels pobles i el reconeixement ple dels drets dels ciutadans. Volem que aquest respecte, que reivindiquem, es produeixi amb plenitud democràtica, amarat de sentit de justícia, sense discriminació de persones per motiu de raça, llengua o religió.

Volem que la convivència de tots els pobles es fonamenti en els criteris dels grans documents de les Nacions Unides (Declaració Universal dels Drets Humans -1948, Pacte Internacional dels Drets Econòmics, Socials i Culturals -1966, en vigor el 1976 i el Pacte Internacional dels Drets Civils -1966).

És en aquest context que enguany celebrarem una vertadera i emotiva, però també festiva Marxa de Torxes que, un cop més, assumeix el foc com a element essencial de la nostra cultura i fortament arrelat en moltes de les nostres tradicions i festivitats, com els Focs de Sant Joan o la Flama del Canigó.

Amb les torxes, que podreu adquirir a la nostra parada de la plaça Rafel de Casanova, i molt ben acompanyats d’entitats culturals santcugatenques, sortirem de la plaça a les 20.30 h i recorrerem algunes de les principals vies del centre de la nostra ciutat, com el passeig de la Creu, el carrer Sant Domènec, la plaça Sant Pere, el carrer Major i, finalment, la plaça Octavià i la plaça Octavià. Aquí serà on Arcadi Oliveres llegirà el manifest en memòria de les víctimes.

Enceteu la commemoració de la Diada acompanyant-nos a un dels actes més emotius que celebrem a Sant Cugat. Honrem el passat per guanyar-nos ben aviat el futur.