El Suprem denega a Cuixart el permís per acompanyar el fill al pediatra

Actualitat

El president d’Òmnium Cultural recorrerà perquè no està disposat a renunciar a la responsabilitat com a pare ni a la defensa de l’interès del menor

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, denuncia que el Tribunal Suprem es nega a concedir-li permís per poder acompanyar el seu fill a la revisió pediàtrica corresponent. Cuixart ha sol·licitat el permís perquè no està disposat a renunciar ni a la responsabilitat com a pare en la criança del nadó, ni a defensar l’interès superior del menor. Aquest últim punt implica que s’ha de donar especial incidència a les necessitats de l’infant i valorar en quina mesura aquest benefici -que el pare s’impliqui en la criança- queda afectat per la circumstància que el progenitor sigui a la presó. Amb l’agreujant, en el cas del president d’Òmnium Cultural, que és un pres preventiu.  “Des de la presó, no renunciem a seguir protegint el dret superior del menor i, per tant, seguirem reivindicant el dret a participar de tot el seguiment pediàtric del meu fill”, adverteix Cuixart. L’equip jurídic d’Òmnium Cultural presentarà un recurs a la decisió del Suprem.

Cuixart recorda que l’interès superior del menor posa en l’eix del debat la cobertura de les necessitats afectives i educatives dels fills amb l’objectiu de garantir el seu desenvolupament i formació. Per tant, quan se sol·licita aquest permís, no és en benefici del pare pres sinó en del menor perquè és obligació del sistema evitar el trencament dels vincles afectius familiars. 

La Llei Orgànica General Penitenciària regula als articles 47.1 i 155.1 aquest tipus de permisos i deixa marge interpretatiu al jutge. Per exemple, entre la jurisprudència consultada per l’equip jurídic hi consta el permís per assistir al casament d’un fill, posar flors a la tomba del pare o anar a la comunió de la filla.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.