El testimoni de dos represaliats a Sant Pere de Riudebitlles

Actualitat

El passat dijous 30 de setembre Òmnium Alt Penedès va organitzar un acte per reivindicar l’amnistia per a tots els represaliats del procés d’independència després de l’1 d’octubre de 2017. Isaac Ruana, veí i regidor municipal de Sant Pere de Riudebitlles, i Marta Garsaball, membre de la junta nacional d’Òmnium, van exposar les seves vivències  personals com a subjectes directes de la repressió de l’Estat espanyol.

l’Isaac Ruana és un dels centenars d’encausats per la seva suposada participació en els talls de l’autopista a La Jonquera. Ens va explicar que practica la desobediència civil de manera íntegra, no presentant-se a les citacions judicials que l’obliguen a desplaçar-se al jutjat de Figueres.  L’Isaac té un equip d’advocats que l’assessora i l’acompanya en les seves accions.

La Marta Garsaball, és funcionària de la Generalitat de Catalunya i el 2017 treballava a la Conselleria d’Afers Exteriors  on ocupava un càrrec rellevant al costat del conseller Raül Romeva.  La Marta va patir directament la repressió i el bloqueig “del 155”, amb ordres expresses i fins i tot viatges  a Madrid.  Donada la seva posició dintre la conselleria, està encausada com a responsable, suposadament, d’algunes decisions fruit del seu treball en aquelles dates.  També està assessorada per un equip d’advocats afins a la causa catalana i té el suport de la nostra entitat.

En aquesta ocasió, en Jordi Parellada, president d’Òmnium Alt Penedès, va fer de presentador-moderador de l’acte, que va acabar amb un torn de preguntes als convidats per part d’alguns dels assistents.

L’activitat es va desenvolupar a l’exterior de la nova biblioteca Maria Àngels Torrents de Sant Pere de Riudebitlles, un racó molt bonic que va acollir la trentena de persones que van ser-hi presents.