Els Fets de La Gleva de 1714 es commemoren amb èxit al Voltreganès

Actualitat

Els Fets de La Gleva de 1714 es commemoren amb èxit al Voltreganès

Els Fets de La Gleva de 1714 (cartell) es van commemorar dissabte amb èxit, amb la participació de més d’un miler de persones i amb el Santuari de la Gleva com a epicentre (fotogaleria d’Òmnium i de musachs). Va ser una edició especial, en el marc del Tricentenari de la pèrdua de les llibertats de Catalunya i l’any de la consulta del 9 de novembre.

Organitzada per Òmnium Voltreganès amb la col·laboració de l’ANC, la diada va començar a les deu del matí. A les onze va tenir lloc una desfilada dels Miquelets, just abans de la inauguració del Monument als Fets de la Gleva.

A les set del vespre, unes 700 persones van participar en la marxa de torxes, que va finalitzar al santuari de La Gleva, on van tenir lloc l’ofrena floral i els parlaments. Abans, va tenir lloc el canvi d’estandard de La Gleva que representa el Voltreganès en la Marxa dels Vigatans. La diada va finalitzar a l’Ateneu de Sant Hipòlit de Voltregà amb el recital de poesia Vers la Llibertat i una conferència a càrrec de Jordi Miravet. 

 
D’altra banda, el rècord mundial amb més banderes penjades públicament per habitant al Voltreganès, certificat per l’Official World Record (OWR), es va assolir amb èxit amb 1.446 banderes independentistes.