Els Personatges de la VI Marxa dels Vigatans

Actualitat

,,,

Enguany els personatges escollits per a la litúrgia de la Marxa dels Vigatans són els següents:

La persona homenatjada

Les arrels, el referent: Joan Lara.

La persona nouvinguda

L’enriquiment cultural, la solidaritat amb la causa: LiHuijuan.

L’infant

L’esperança, el futur, les noves generacions: Bruna Batlle.

La persona homenatjada: Joan Lara

JoanLara i Nieto va néixer el 1937, fill d’una família humil, a Fuensanta de Martos(Jaén). Als onze anys, el seu pare, que era sabater i tocava el clarinet a labanda municipal, va ensenyar-li les primeres notes.

El1953 van arribar a Ripoll, on el pare de seguida va recomanar-li aprendre elcatalà. A l’empresa Saphil va fer amistat amb Raimon Pellicer, que vaacostar-lo a la literatura catalana.

Vaintentar dedicar-se a la música, però no tenia instrument ni diners percomprar-ne. Va assajar de cantar, i li va anar bé, ja que va formar part d’unsquants conjunts.

El1960 va aconseguir feina de vocalista a l’orquestra Montecasino, amb la qual vaactuar quatre temporades. Va rebre ofertes d’orquestres de primera fila, però aVic havia trobat una bona feina i la Josefina Suriñach.El 1964 va casar-s’hi i va tenir-hi tres fills.

 

Perapropar el seu fill Jordi a la música, als anys vuitanta va compondre unahavanera per als Pescadors de L’Escala. La van gravar diferents grups i el 1985Edicions Tenora la va publicar.

El1989 l’ajuntament de Vic va encarregar-li la Dansa de l’Espígol, que cada any balla un esbart.

Vacompondre el ball de gegants de Sant Pere de Torelló, danses, havaneres,nadales, cançons de bressol, ballables i sardanes; també va posar música illetra a l’himne del Club Bàsquet Vic imúsica a l’himne del Club Escacs i al de la Penya Barcelonista de Vic.

Sempreha participat en la vida vigatana: delegat de Relacions Públiques i cronistadel Club Bàsquet Vic i delegat dels Drets Humans de la Creu Roja de Vic, entre d’altres.

La persona nouvinguda: Li Huijuan

 

QUI SÓC?

Hola, em dic Li Huijuan i em diuen Giselle Li . Sóc xinesa, nascuda a Beijing el 29 de desembre de 1972.

Sóc Llicenciada en Econòmiques i comerç exterior per la Guangzhou Universityof Foreing Business. Abans d’arribar aVic vaig estar a Buenos Aires,Argentina, i també a Canadà, a Montreal durant 6 anys. Durant la meva vida he hagut d’estudiar bastants idiomes:anglès, castellà, cantonès i xinès mandarí, i català .

Ara fa 6 anys vaig conèixer aBeijing el meu actual marit, un vigatà aventurer treballant de intèrpret, i vam decidir venir junts per establir-nos definitivament a la Roca de Taradell després demolts viatges amunt i avall.

Actualment treballo per l’empresadel meu marit i també sóc professora al’Escola d’Idiomes de la UVICdes de 2005, on faig de mitjancera entreuniversitats xineses i la UVicper a intercanvis d’estudiants.

Tinc un fill de 4 anys que es diuJordi, i una filla de 2, la Zhen. Som feliços i viatgem 4 cops per any a la Xina per no perdre les arrelsni els vincles d’amics i família

Els meus parlen català i xinès,mentre mengem pa amb tomàquet i fuet i molt d’arròs (a l’estil de la cuina delnord xinesa). M’agrada molt la carn de porc, i que sigui picant, i tinc sortperquè a la comarca n’hi ha molta.

Estic feliç de viure en una societat on la gent s’interessa per la mevacultura i m’accepta, malgrat sóc xinesai que el meu català encara és fluix.

Salutacions Cordials. Li.

L’infant: Bruna Batlle

Hola!

Sóc la Bruna i tinc 8 anys.M’agrada molt fer la roda pel carrer en lloc de caminar amb els peus, também’agrada cantar i ballar quan estic contenta. Quan a vegades m’enfado tinc malgeni i em costa calmar-me però al final ho aconsegueixo.

Quan arribo a un lloc alprincipi tinc vergonya, però de seguida em passa…