Engeguem la primera edició del concurs de curtmetratges Menys de 5′

Actualitat

Engeguem la 1a edició del Concurs de Curtmetratges juvenil del Baix Empordà “Menys de 5′”. Fins el 31 d’octubre tens temps per presentar un curtmetratge gravat íntegrament en telèfon mòbil i en català. A continuació tens les bases completes i la relació de premis:

Bases

1. La participació en el Concurs està oberta a tota persona física entre els 12 i els 18 anys.

2. Per participar en el concurs, cal presentar un curtmetratge inèdit (pot ser una successió de fotos i vídeos) gravat exclusivament amb telèfon mòbil, de forma individual o col·lectiva. La temàtica dels curtmetratges d’enguany serà el canvi climàtic

3. Condicions tècniques dels curtmetratges:

– Els curtmetratges no poden durar més de 5 minuts en cap cas.

– Els fitxers hauran de ser .MOV o .MP4.

– Els curtmetratges s’hauran de filmar a 24, 25 o 30 fotogrames per segon.

– La relació d’aspecte del film haurà de ser 4:3 o 16:9. Hauran d’estar filmats horitzontalment.

– La resolució mínima haurà de ser per 4:3 – 640×480 o per 16:9 – 1280×1080.

4. Els curtmetratges s’hauran de presentar abans del 31 d’octubre per una de les dues vies següents:

– En format físic (llapis de memòria, DVD o Blu-ray) a la seu d’Òmnium Cultural Baix Empordà (Avinguda les Voltes, 3, entresol 2a. La Bisbal d’Empordà). En un sobre tancat on hi figuri Nom i cognoms, correu electrònic i el telèfon mòbil del participant o participants.

– En format digital (wetransfer) a l’adreça de correu baixempordà@omnium.cat. Al correu també hi haurà de figurar Nom i cognoms, correu electrònic i el telèfon mòbil del participant o participants.

5. L’idioma principal dels curtmetratges haurà de ser el català. Tot i això, es permetran sots-títols quan els personatges i/o els cartells que hi apareixen parlin o estiguin en altres idiomes diferents del català.

6. Si en el curt apareixen persones menors d’edat caldrà que es signi l’autorització de drets d’imatge (autorització). S’haurà d’omplir una autorització per cada menor.

7. Està permesa l’edició del curtmetratge fora del(s) telèfon(s). També està permesa la manipulació digital i informàtica.

8. Els autors dels curtmetratges presentats, siguin premiats o no, cedeixen a Òmnium Cultural els drets d’ús d’aquests ja sigui per la seva projecció o per fins de difusió de futures edicions del mateix concurs.

9. La participació en el Concurs implica la plena acceptació dels termes i condicions previstos en aquestes bases legals. No seran tinguts en compte els participants que no facilitin totes les dades requerides o que actuïn amb dades personals incorrectes, falses i/o incompletes.

10. No podrà participar-hi el personal de l’Entitat Organitzadora ni cap persona que hagi participat directament o indirectament en la concepció, execució i/o gestió del Concurs,així com els seus familiars en línia directa.

 

Jurat i Premis

1. Hi haurà 3 premis. 1r i 2n premin del jurat i premi del públic. Els premis són excloents, només es pot guanyar un dels 3 premis. Aquests premis seran:

– 1r premi del jurat – Telèfon mòbil de gamma alta amb bones capacitats òptiques (Iphone 13 pro o equivalent).

– 2n premi del jurat i premi del públic – Telèfon mòbil de gamma mitjana amb bones capacitats òptiques (Oppo Reno 8 Lite o equivalent).

2.El jurat estarà format per 2 membres de la junta d’Òmnium Baix Empordà i 3 especialistes en imatge i so.

3. El jurat valorarà la creativitat i l’originalitat i el seu veredicte serà inapel·lable.

4. El noms dels 2 guanyadors del premi del jurat es donaran a conèixer el dijous 30 de novembre 2023, després de les deliberacions del jurat. El guanyador del premi del públic es coneixerà el 15 de desembre, dia de celebració del Festival Menys de 5’.

 

Recursos

https://projectes.xtec.cat/focus/formacio-2/

https://construirmirades.dracmagic.cat/activitats/

http://llenguatgecinematografic.aulamedia.org/

https://www.filmoteca.cat/web/ca/coneix-els-serveis-educatius