Entitats, partits i sindicats organitzen una gran cadena humana per deixar clar al Borbó que Catalunya no té rei

Actualitat

L’acció es desplegarà entre l’Estació de França i el Monument a Colom 


Òmnium Cultural juntament amb entitats de la societat civil, cíviques i socials, partits polítics i sindicats, construiran aquest divendres una cadena humana des de l’Estació de França fins al Monument a Colom de Barcelona, a tocar del World Trade Center, per deixar clar a Felip VI que no és benvingut i que Catalunya no té rei. L’entitat que presideix Jordi Cuixart des de la presó de Lledoners desplega aquesta acció de mobilització ciutadana per denunciar la impunitat dels Borbons i la complicitat i connivència del govern espanyol, justament quan fa una setmana que es commemorava el tercer aniversari de l’1 d’octubre i el 3 d’octubre, i pocs dies després d’un dels atacs més flagrants contra les institucions catalanes amb la inhabilitació del president Quim Torra. L’acció vol donar resposta a la presència de Felip VI a l’entrega de premis de la nova edició de la Barcelona New Economic Week (BNEW), que serà presidida pel monarca i que es farà a l’Estació de França. 

L’acció començarà a les 10 h de manera coordinada en diversos punts. Els participants hauran de repartir-se entre una desena de trams, per tal d’evitar aglomeracions i poder complir amb les mesures sanitàries i de seguretat derivades de la Covid. En funció del districte de la ciutat on visquin els participants, els trams són els següents: del monument a Colom al carrer del Parc, pels del districte de Ciutat Vella i pels de fora de Barcelona; del carrer del Parc a plaça Duc Medinaceli pels veïns d’Horta-Guinardó; de Duc Medinaceli fins al carrer de Boltres pels de Sarrià-Sant Gervasi; fins al carrer de la Plata pels de Gràcia; del carrer de la Plata a Via Laietana pels de Nou Barris i Sant Martí; d’aquesta a Pla de Palau pels veïns de Sant Andreu; fins al carrer de Rera Palau pels de les Corts; d’aquí fins al carrer Comerç pels veïns de Sants-Montjuïc, i l’últim tram serà entre el carrer Comerç i el Passeig Picasso, pels veïns de l’Eixample. 


Les entitats i partits que convoquen l’acció són Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana, JxCat, ERC, CUP, Demòcrates, Poble Lliure, USTEC-STEs, la Intersindical-CSC, IAC, Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, CIEMEN i Drets.