Entregat el XII premi Pere Ferrer de narrativa històrica breu

Actualitat

L’acte es va celebrar el passat 7 de juny al Claustre del Monestir de Sant Cugat i va guardonar 9 alumnes d’entre primer cicle d’ESO i batxillerat i cicles formatius

L’entrega de premis, organitzada per Òmnium i l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, va comptar amb l’assistència de Rosa Pitarch, del Servei d’Educació de l’Ajuntament de Sant Cugat, el president d’Òmnium Sant Cugat, Lluís Bonet, i el director del Museu de Sant Cugat, Lluís Campins, i també per representants de l’escola Fusió i l’Escola d’Art de Sant Cugat.

L’Eulàlia Carrasco, membre de la junta d’Òmnium Sant Cugat i secretària del premi i els alumnes Paula Herranz i Joel Revilla, guanyadors del certamen anterior, van presentar l’acte que va començar amb la interpretació de “Palladio” de Karl Jenkins per part del quartet de cordes de l’Escola Fusió format per Pere Bou i Júlia Perelló, al violoncel, i Marta Perelló i Gisela Boj al violí.

També van intervenir Lluís Campins, que ens va explicar qui va ser Pere Ferrer, i la Marta Balaguer, professora d’il·lustració de l’Escola d’Art de Sant Cugat, que va explicar el procés de confecció del llibre dels treballs guanyadors en l’edició anterior. Els estudiants Marta Rider i Kevin Palomo van ser els encarregats de preparar les il·lustracions i la maquetació del llibre respectivament. El volum que conté les narracions de l’XI Premi Pere Ferrer, corresponent a l’edició del 2016, va ser repartit durant l’acte i es pot recollir també a la seu d’Òmnium Sant Cugat.

Es van agrair a les 6 escoles participants en el premi d’aquest any, que han presentat un total de 65 narracions: Àgora International School Sant Cugat, Europa International School, IES Leonardo da Vinci, INS Joaquima Pla i Farreras, IES Arnau Cadell i Col·legi La Farga.

A continuació es va llegir el veredicte del jurat, format per l’escriptora Kima Moret, la professora Manuela Narváez, la filòloga Montse Peitx, la doctora i membre de la junta d’Òmnium Sant Cugat Cristina Pla, el psicòleg Joan Masip, el director del Museu de Sant Cugat Lluís Campins, el professor Andreu Freixes, l’escriptor Enric Larreula i el professor Francesc Secall.

Els guanyadors del XII Premi Pere Ferrer de narrativa històrica breu han sigut:

1R CICLE D’ESO


Primer Premi:
‘En Joan de Sabadell al Vapor Badia’ de Guillem Escales Ferrete de l’Àgora Sant Cugat International School

Accèssits:
1r. ‘El camí de l’exili’ de Mia Rose Downs de l’Àgora Sant Cugat International School
2n. ‘La setmana tràgica deFerrer i Guàrdia’ d’Aymara Gavaldà Préstamo de l’IES Arnau Cadell
3r: ‘Un quadre amb molta història’ de Laia Badia Maestro de l’Àgora Sant Cugat International School

2N. CICLE D’ESO

Primer Premi:
‘Pa negre de canyella i gingebre’ d’Adriana Hontoria Astell de l’IES Leonardo Da Vinci

Accèssits:
1r. ‘Aquella nit que tothom recorda’ de Camila Pont de la Torre de l’IES Leonardo Da Vinci
2n. ‘Els qui podien escollir’ de Ferran Vilalta Vila de l’IES Leonardo Da Vinci

BATXILLERAT I CICLES FORMATIUS

Primer Pemi:
‘La fàbrica mai ha de dormir’ d’Ainet Vila Parramón de l’INS Joaquima Pla i Farreras

Accèssits:
1r. ‘Innocència en desgràcia’ de Mireia Márquez de Haro de l’Àgora Sant Cugat International School

L’acte va concloure amb la gran interpretació del “Bohemian Rhapsody” de Queen per part del quartet de l’Escola Fusió.


Quartet de corda de l’Escola Fusió.


Marta Balaguer i els alumnes de l’Escola d’Art i Disseny de Sant Cugat, Marta Rider i Kevin Palomo.


Representants de les escoles participants.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.