Es constitueix la junta territorial d’Òmnium a Sarrià-Sant Gervasi

Actualitat

Després de mes d’un any i mig, el dijous 17 de maig, la junta gestora que ha impulsat l’activitat d’Òmnium al districte es va constituir en junta territorial.

El passat dijous dia 17 de maig va tenir lloc l’assemblea constituent de la seu d’Òmnium Sarrià – Sant Gervasi en un acte celebrat al Teatre de Sarrià. A les 19 h, començaven a inscriure’s els socis i les sòcies que van voler participar a l’assemblea i, per tal d’agilitzar el procés de votació, es van obrir les urnes.
Durant aquesta estona, així com a la sortida, els assistents van poder signar a la campanya de recollida de signatures endegada per la Plataforma Riera de Cassoles per tal de canviar el nom de l’avinguda Príncep d’Astúries que separa Gràcia de Sarrià – Sant Gervasi. Poc a poc, el Teatre de Sarrià es va anar omplint i a les 20h començava l’acte pròpiament dit amb les paraules de benvinguda de Pere Carles, membre de la junta nacional.
La primera part de l’assemblea va estar dedicada a la memòria d’activitats impulsades per la junta gestora al llarg d’aquests gairebé dos anys a càrrec de Glòria Freixa. Freixa va donar compte de com s’havia anat construint l’equip de la gestora i a més va destacar l’organització de les diverses activitats que ara ja considerem «tradicionals» com el Concert de Nadal i la parada de Sant Jordi, entre d’altres. Evidentment, també va merèixer una menció especial la participació de la nostra entitat en la campanya pel sí per al referèndum sobre la independència de l’1 d’octubre.
A continuació, un dels membres de la gestora, Nati Cabrera va llegir una carta que Jordi Cuixart havia adreçat a Quim Torra, soci d’Òmnium del districte, i que el aleshores ja Molt Honorable President havia tingut la generositat de voler compartir.
Jaume Massons, candidat a la presidència d’Òmnium Cultural Sarrià – Sant Gervasi, va fer una presentació de les línies de treball de la candidatura i la candidata a tresorera, Mercè Colet, va presentar el pressupost per aquest any.
Finalment, després d’un breu torn de paraules, es va donar per tancada la votació. Consulteu al final de la notícia la junta que en va resultar escollida.
Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium i present a l’assemblea, va dedicar unes paraules de felicitació a la nova junta i va llegir una carta del president Jordi Cuixart adreçada també a la junta i als socis de Sarrià – Sant Gervasi.
Així va començar la segona part de la trobada, ja oberta a tothom en què la periodista Pilar Calvo va moderar una conversa entre Mauri i l’advocat i veí de Sarrià, Jaume Alonso-Cuevillas. El vicepresident Mauri va explicar la campanya Demà pots ser tu i va destacar que «És important que ningú no es pugui sentir sol davant la repressió. Hem de defensar els presos i els exiliats, però també a tots els represaliats anònims. El fil invisible de la solidaritat no el podem perdre mai».
Per la seva banda, Alonso-Cuevillas va esmentar exemples de com aquesta repressió que denuncia la campanya es va estenent i va subratllar que malgrat tot, la por no ha de condicionar els nostres actes.
Malgrat que la conversa va girar entorn a temes greus que afecten la qualitat democràtica de la societat on vivim, el to va ser animat.
En acabat, una copa de cava esperava als assistents al vestíbul del Teatre, per tal de poder celebrar que el teixit associatiu de Sarrià – Sant Gervasi s’enforteix amb una nova incorporació, la d’una entitat de referència al país que vol continuar creixent i arrelant arreu
Junta territorial d’Òmnium Sarrià-Sant Gervasi

Presidència: Jaume Massons Aznar
Vicepresidència: Glòria Freixa i Vilardell
Tresoreria: Mercè Colet
Secretaria: Carola Miró
Vocal 1: Roger Tomàs
Vocal 2: Mercè Amat
Vocal 3: Arantxa Casanovas
Vocal 4: Jordi de Nadal
Vocal 5: Montse Parellada
Vocal 6: Mireia Fontanet
Vocal 7: Albert Viver Bernadó
Vocal 8: Nati Cabrera