Crònica II Fes-tə d’Òmnium Sants-Montjuïc, Teixim Història

Actualitat

ÈXIT TOTAL A LA II [email protected] D’ÒMNIUM SANTS-MONTJUÏC, TEIXIM HISTÒRIA

Diumenge 1 de desembre ha tingut lloc la II edició de la festa anual d’època que organitza Òmnium Sants-Montjuïc.

El nostre passat agrícola i industrial és fonamental per a la formació d’aquest barri. Per tant, hem volgut fer un homenatge als nostres avantpassats tot rememorant la vida de la pagesia i dels obrers a les fàbriques tèxtils. Cada any revivim un episodi de la història del nostre barri. Enguany ens hem transportat al 1919, quan els vaguistes de la Canadenca aconseguiren la jornada de vuit hores i una sèrie de millores laborals. Ha estat una festa lúdica, cultural, reivindicativa i participativa. Un centenar de persones han gaudit de les activitats previstes.

Volem donar les gràcies a totes les entitats que han ajudat a fer aquest esdeveniment un èxit d’assistència i participació.

En primer lloc, volem donar les gràcies al centre cívic Magòria per deixar-nos les instal·lacions; al centre de recerca històrica del Poble-sec, als diables del Poble-sec, a l’Esbart Renaixença, al grup de música Stakhànov, a Sants 3 ràdio, a la nostra companya de la junta Rosa Morte, escriptora fantàstica, que ha escrit els textos on tota la junta en ple d’Òmnium Sants-Montjuïc ha intentat fer la lectura dramatitzada sobre escenes de la vida dels obrers durant la vaga de la Canadenca.

Com a cloenda, tots els assistents han estat convidats a un pica-pica i a brindar amb una copa de cava.

L’any vinent farem la III festa d’època, que anirà sobre els meravellosos anys vint.

Hi esteu tots convidats.