“Franco ha muerto, pero el franquismo no”: diari especial en motiu del 20-N

Actualitat

100.000 exemplars d’una edició única es reparteixen avui a diferents estacions del metro de Barcelona

Òmnium Cultural reparteix avui, 20 de novembre, 100.000 exemplars d’una edició especial d’un diari en motiu del 20-N, efemèride de la mort de Francisco Franco. La portada, amb una foto-contrast a tota pàgina de la cara del dictador, titula ‘Franco ha muerto pero el franquismo no’.

A les pàgines interiors, el diari desgrana les reminiscències franquistes que perduren a l’Estat espanyol, denuncia la impunitat de què encara gaudeixen els seus responsables i com l’extrema dreta segueix campant lliurement pels carrers exhaltant amb total llibertat la figura d’un dictador i els crims comesos pel règim totalitari.

“Després de 40 anys de franquisme, m’acusen de rebel·lió, entre d’altres perquè vaig cridar ‘no passaran!’”, diu Jordi Cuixart, el president d’Òmnium Cultural, a l’article que obre l’edició. Cuixart, empresonat sense judici des de fa 13 mesos per exercir els seus drets fonamentals, recorda que aquest dimarts 20 de novembre fa precisament 400 dies que està empresonat injustament: “l’Estat espanyol és a punt de fer un judici a la democràcia”.

El diari complert es pot descarregar al següent enllaç del web d’Òmnium Cultural → https://omnium.cat/Diari20N