Guanyadors de la 27a Festa de les Lletres Catalanes del Vallès Oriental

Actualitat

Rosa Maria Arrazola, Maria Teresa Rabal, el projecte ‘Sona en català’, Ràdio Arrels i Natxo Sorolla, els premiats de l’edició d’enguany.

El passat 25 de novembre es va celebrar la 27a edició de la Festa de les Lletres Catalanes del Vallès Oriental, que organitza la seu territorial comarcal d’Òmnium Cultural. L’acte ha tingut dues parts: la primera a la Sala Tarafa, i la segona a la Casa de Cultura Sant Francesc. 

Durant la primera part s’han fet públics els guanyadors dels diferents premis:

El 27è Premi de Poesia Estabanell Energia SA ha estat per a Rosa Maria Arrazola i Díaz, de Barcelona, per la seva obra Buit de març.

El 27è. Premi de Novel·la Josep Saperas l’ha guanyat Maria Teresa Rabal i Verdaguer, de la Garriga, per la seva obra Aquell petit triomf.

El 4t Premi Eugeni Xammar de Comunicació, a nat a parar al projecte multiplataforma Sona en català, de la Garriga, per la difusió que fa de la música en català. En aquest cas, el jurat també ha volgut lliurar un accèssit a Josep Maria Codina pel treball presentat en aquesta mateixa categoria, i publicat en el diari El 9 Nou, que mostra i documenta amb rigor la relació epistolar existent entre Martí Vilaró i l’escriptor Josep Pla.

El 6è Premi Ramon Casanovas a l’acció cívica a favor de la llengua catalana ha estat per Ràdio Arrels, de Perpinyà, per la seva tasca a favor de la llengua catalana a la Catalunya Nord.

Finalment, el 16è Premi Jaume Camp de Sociolingüística ha estat atorgat a Natxo Sorolla i Vidal pel seu treball Tria de llengües i rols sociolingüístics a la Franja des de la perspectiva de l’anàlisi de xarxes socials.

A més d’aquests premis hi va haver mencions especials per als finalistes de la nostra comarca en el premi Sambori. És un premi de narrativa infantil i juvenil a nivell dels Països Catalans, i Òmnium n’organitza la part del Principat. També es va destacar el paper de l’entitat Tradicions i Costums, de Mollet del Vallès, pel seu llarg recorregut en la promoció de la sardana, i es va fer un homenatge a socis veterans d’Òmnium al Vallès Oriental. A part dels premis i mencions, es va fer públic el relleu en la presidència de la seu territorial d’Òmnium, que a partir d’ara recau en Sergi Bolea, i també adreçaren unes paraules al públic l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i el president nacional d’Òmnium, Jordi Cuixart. Tota la primera part de la Festa de les Lletres a la Sala Tarafa va estar presidida per una gran fotografia en homenatge a la Muriel Casals.

La segona part, a la Sala Sant Francesc, fou la més distesa i festiva, durant la qual els assistents pogueren prendre alguna cosa mentre seguien l’actuació musical del grup Aüc. La Festa de les Lletres Catalanes del Vallès Oriental és l’activitat cultural més important i amb més antiguitat de les que organitza la seu territorial d’Òmnium a la comarca.

Aquí teniu l’àlbum de fotos:

https://www.facebook.com/283654595042485/photos/?tab=album&album_id=1237144536360148

 

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.