Ja són sis els Premis Nobel que encapçalen la llista i s’hi sumen personalitats de la cultura com Yoko Ono Lennon, Peter Gabriel i Silvio Rodríguez, i els futbolistes Éric Cantona i Hristo Stóitxkov

Actualitat

Mig centenar de personalitats internacionals demanen que es deixi votar els catalans

Les adhesions al manifest internacional “Let Catalans vote” (“Deixeu votar els catalans”) continuen creixent i ja són mig centenar de personalitats internacionals les que subscriuen el manifest. Fet públic l’any 2014, sis Premis Nobel s’han adherit al text fins al moment. L’última a fer-ho ha estat Jody Williams, Premi Nobel de la Pau 1997, activista americana pels drets humans i coordinadora de la Campanya Internacional per la Prohibició de les Mines Antipersona. Només des del mes de juny, nou noves personalitats han subscrit el manifest, entre les quals destaquen la cantant i activista per la pau Yoko Ono Lennon, el cantautor anglès Peter Gabriel i el cubà Silvio Rodríguez. Des del món de l’esport destaquen dues incorporacions: l’ex-futbolista Éric Cantona i el búlgar Hristo Stóitxkov.

Les altres personalitats que també se sumen a la crida mundial per a fer possible el dret a decidir del poble de Catalunya són Peter Jambreck, sociòleg, jurista i polític, pare de la constitució d’Eslovènia; Heiner Flassbeck, ex-secretari d’estat del Ministeri de Finances d’Alemanya i cap de la Conferència de les Nacions Unides sobre Comerç i Desenvolupament entre 2003 i 2012, i Costas Lapavitsas, ex-diputat de Syriza i professor d’economia de la Universitat de Londres.

Fet públic a través del web www.letcatalansvote.org, el manifest remarca que “la millor forma de resoldre les disputes internes legítimes és emprar les eines de la democràcia”, i fa una crida “al Govern espanyol i a les seves institucions” perquè treballin junts amb els seus homòlegs catalans per permetre que els ciutadans de Catalunya puguin votar sobre el seu futur polític i, posteriorment, estableixin negociacions de bona fe basades en el resultat. El manifest fa notar que “impedir que els catalans votin sembla contradir els principis que inspiren les societats democràtiques”, una afirmació particularment rellevant davant del nou intent polític d’impossibilitar un referèndum d’autodeterminació a Catalunya.

Llistat complet i manifest sencer