Jordi Cuixart: “El patriotisme d’Estat ha de deixar pas al coratge polític”

Actualitat

El president d’Òmnium Cultural demana als ciutadans que aquesta crisi no els faci renunciar a sentir-se vius

Barcelona, 25 de març 2020.- El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha afirmat a través d’una carta enviada als més de 182.000 socis que té l’entitat que “el patriotisme d’Estat ha de deixar pas al coratge polític”. Segons Cuixart, “la sagrada unitat d’Espanya no s’imposa només a les llibertats col·lectives, sinó també a l’exigència mèdica”, i ha recordat que “més hores de discurs no evitaran contagis, com sí que ho farà el confinament total de la població i fer cas dels experts”. Per això, el president d’Òmnium empresonat des de fa més de dos anys per exercir drets fonamentals ha asseverat que “és miserable i immoral que any rere any l’Estat destini 8.000 milions d’euros dels impostos de tots els ciutadans a despesa militar” i ha insistit que “als únics a qui devem obediència aquests dies són als i les professionals sanitàries i dels serveis que s’hi deixen la pell en condicions extremes”. “Òmnium Cultural ha tingut sempre una clara voluntat d’incidir i ser útil al conjunt de la societat”, ha destacat el president de l’entitat, i és per això que “des del primer dia de la crisi estem posant tota l’estructura de l’organització al servei de la ciutadania i les institucions sanitàries”.

Cuixat ha volgut adreçar paraules de suport als socis de l’entitat i al conjunt de la ciutadania, i sobretot a aquella gent que ha perdut algun familiar o amic: “us acompanyo amb tota la tendresa de què sóc capaç”. Així mateix, i davant d’un confinament que, com també ho està sent el seu captiveri, serà llarg, ha enviat tota la seva solidaritat i empatia. “No renunciem a viure cada moment present com un moment complaent. Estigueu ben atents, perquè rere cada contratemps hi ha un aprenentatge i una oportunitat de millora”, ha afirmat, i ha assegurat: “aquest és un dels millors antídots contra la frustració: no renunciar a sentir-nos vius”.

En la primera comunicació amb els socis des de l’esclat de la crisi sanitària del coronavirus, el president d’Òmnium també ha ofert tot el suport de l’entitat al sector cultural, un dels sectors que més està patint aquesta crisi a les portes de Sant Jordi. “Compteu amb nosaltres en aquesta lluita compartida”, ha dit Cuixart, “perquè la cultura és la quotidianitat dels valors en els quals ens movem per la vida”.

Pots llegir la carta sencera en aquest enllaç

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.