La 4a Festa de la Llança de Sant Jordi aplega el món literari i editorial de les lletres catalanes

Actualitat

Més de 5.000 lectors han escollit les novetats editorials que regalaran per Sant Jordi a l’aparador web de La Llança

La 4a edició de la Festa de la Llança s’ha celebrat aquest vespre a la Fàbrica Moritz de Barcelona. La vigília de Sant Jordi, la Festa de la Llança ha aplegat diversos representants del món literari i editorial català, donant el tret de sortida als actes organitzats per Òmnium Cultural per aquesta diada (veure’n fotogaleria).
 
Durant la Festa, presentada per Txe Arana, s’han anunciat els resultats del sondeig “La Llança de Sant Jordi” a omnium.cat/la-llanca-de-sant-jordi, un aparador web on més de 5.000 lectors han escollit llibre regalaran per la diada, a més de poder remenar les novetats editorials d’enguany.

Del 7 al 20 d’abril, els participants d’aquest sondeig web han escollit el millor llibre de ficció, no-ficció, infantil i juvenil, a més de la millor coberta. El proper dilluns 28 d’abril es donarar a conèixer els guanyadors d’un lot de llibres en català.
 
En la categoria de ficció, els cinc títols més votats han estat, per ordre alfabètic: Desig de xocolata de Care Santos, Dies de frontera de Vicenç Pagès Jordà, L’altra de Marta Rojals, Les escopinades dels escarabats d’Andreu Martín i Set dies de Gràcia de Carla Gràcia Mercadé.
 
En la categoria de no-ficció (ordre alfabètic): Cuina amb Joan Roca de Joan Roca, Lo lleidatà és fàcil. Txarra’l, sisquere! de Robert Massip, Ferran Montardit i David Prenafeta, Ni tan alt ni tan difícil d’Araceli Sagarra, Salvador Puig Antich, cas obert de Jordi Panyella i Si Beethoven pogués escoltar-me de Ramon Gener.
 
En la categoria infantil-juvenil (ordre alfabètic): Barcelona Bestiari de Josep Carner, Ricard Pla, Pere Vivas, Jaume Subirana i Marta LunaDiables! de Susana Peix Cruz i Sebastià SerraEl lladre de paraules de Carlota Iglesias, Àngels Ribas, Lia Bertran i Dani AlonsoL’edat del lloro de Gisela Pou, i Xènia, tens un WhatsApp de Gemma Pascual.

Les cinc millors cobertes (per ordre alfabètic):46 poemes, 2 contes amb il·lustració d’Àfrica Fanlo i disseny de Jordi Avià, BQTP. Tanque parèntesi amb il·lustració d’Oriol Malet, Cafè Barcelona amb il·lustració i disseny de Carlos Cubeiro, Crisi d’ansietat de Juanjo Sáez i Un cabdell de fil màgic amb il·lustració d’Evelyn Roca.


 
L’acte ha comptat amb els discursos dels dos convocants: la presidenta d’Òmnium, Muriel Casals, i Albert Pèlach, president de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana.

Muriel Casals ha destacat que “Catalunya, com a país normal que vol ser, té com a deure potenciar diades culturals com la de Sant Jordi i la lectura de llibres en català”. “Aquest 2014 tenim una oportunitat d’or. El 9 de novembre i la consulta són eines per a tot un país, també per a tots aquells que dia a dia feu possible que la nostra sigui una cultura de referència a Europa”, ha afegit la presidenta d’Òmnium.