La badalonina Agnès Rotger presenta ‘Viatjar amb nens’, amb ganes de trencar tòpics

Actualitat

Òmnium Cultural Bages amb l’objectiu d’aconseguir la confecció de lots de Nadal amb productes etiquetats en català inicia la campanya “Mirem per casa!, Fem Nadal en català”.Amb aquesta finalitat Òmnium Cultural Bages està visitant les empreses de la comarca que confeccionen lots per tal d’informar de la campanya i demanar la seva col.laboració.Per tal que la campanya sigui del tot exitosa us demanem que si coneixeu empreses d’aquest ram ens ho feu saber.Per altra banda si coneixeu empreses que reparteixin lots als seus treballadors també ens interessaria tenir-ne una llista, tan exhaustiva com sigui possible, per poder-los informar de la campanya.Us demanem que ens envieu els noms i les adreces electròniques de les empreses a l’adreç[email protected] 

[01/07/2004] ‘Viatjar amb nens’ (Ara Llibres), el nou llibre de la badalonina Agnès Rotger, es va presentar dimarts, 29 de juny, a la llibreria El Saltamartí de Badalona. Amb la sala plena i amb l’esplèndid mural de Gerard Sala que decora l’establiment de testimoni mut, Rotger, que també és autora d’un llibre de referència en la recent literatura periodística del país, ‘Vull adoptar’, va explicar les raons que l’havien portat a escriure el seu últim llibre. Unes raons ben íntimes: ‘aquest llibre ha sortit d’una necessitat pròpia’, va confessar. ‘A la meva generació ens costa molt tenir fills, ja que moltes vegades els associem a renúncies’, va explicar amb lucidesa. Tanmateix, va reivindicar, ‘viatjar i tenir fills és compatible’.

El llibre, que ja es pot trobar a les principals llibreries, recull idees pràctiques per planificar les vacances i dóna pistes sobre la documentació i els equipatges necessaris i imprescindibles, consells sanitaris… desenvolupa, també, tot un seguit de destinacions concretes, com ara Anglaterra, el Canadà, Escòcia o la Provença. Tot pensat per trencar tòpics: ‘a tot arreu hi ha nens’, va recordar Rotger, ‘per tant, amb preparació i sentit comú es pot viatjar a molts llocs’. Hi ha països més preparats i que ofereixen més comoditats (Europa, els Estats Units o el Canadà), però n’hi ha d’altres que fan oblidar la precarietat de les seves realitats amb una hospitalitat sincera, molt més sensible als més petits. ‘L’estrany, en alguns països, és que es viatgi sense nens!’, va recordar Agnès Rotger.

El llibreter Gerard Remendo, que va presentar Agnès Rotger, actualment veïna de Sant Cugat, com una ‘badalonina de cor’, va remarcar que ‘Viatjar amb nens’ és un llibre clar, ben estructurat i que aconsegueix transmetre emocions… cosa gens habitual en un llibre d’aquest gènere. Cal dir, però, que ‘Viatjar amb nens’ és, a més d’un rodó llibre pràctic, una mena d’homenatge als viatges en família que l’autora, i tants altres!, va viure de petita. Uns temps, aquells, en els quals no es necessitaven tants manuals, va apuntar amb una certa ironia Rotger. L’agraïment que va dedicar als seus pares, ‘per haver-me despertat el cuquet del viatger’, anava, per tant, més enllà de la natural cortesia.

Agnès Rotger és sòcia d’Òmnium Cultural de Badalona i ha participat en la renovació de l’entitat dels últims temps.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.