La festa de La Llança 2015 aplega el món literari i editorial de les lletres catalanes

Actualitat

La 5a Festa de la Llança anuncia els resultats de les recomanacions de 6.000 lectors

 La 5a edició de la Festa de la Llança de Sant Jordi ha aplegat aquest vespre el món literari i editorial català a la Fàbrica Moritz de Barcelona. S’hi ha anunciat els resultats del sondeig web de la Llança, on uns 6.000 lectors han fet 9.000 recomanacions sobre 280 novetats editorials per aquesta diada.

La 5a Festa de la Llança de Sant Jordi ha estat presentada per la periodista Txell Bonet i ha comptat amb l’actuació del cantautor solsoní Roger Mas, amb l’assistència d’unes 200 persones (fotogaleria).

La presidenta d’Òmnium, Muriel Casals, ha destacat que “el projecte de la Llança continua treballant amb l’objectiu de promoure el llibre en català i la participació dels lectors”, mentre que per la seva banda Albert Pèlach, president de l’Associació d’Editors, ha destacat la bona acollida de la iniciativa en aquesta edició i ha desitjat una bona setmana de Sant Jordi a tot el món editorial i literari català.

Resultats del sondeig web de La Llança de Sant Jordi

 

Del 16 de març al 16 d’abril, els participants han escollit el millor llibre de ficció, no-ficció, infantil i juvenil, a més de la millor coberta. Tots entraran en el sorteig de 80 lots. Els cinc títols més recomanats de cada secció són:
 
En la categoria de ficció, els títols més votats han estat, per ordre alfabètic:Algú com tu de Xavier Bosch, Amor prohibit de Coia Valls, Com si fos ahir de Teresa Muñoz, La venjança dels almogàvers d’Andreu González Castro y Ramon Gasch, i Un any i mig de Sílvia Soler.

 
En la categoria de no-ficció (ordre alfabètic): La puta historia de Catalunya de la iaia (Jofre Martell CamprubíOliver Vergés Pere Mejan il·lustr.), Les set caixes de Dory Sontheimer, Lletraferides d’Assumpta Montellà, No ens calia estudiar tantde Marta Rojals i Sóc de l’oest. Lo #postullibre del Sr. Postu del Sr. Postu
 
En la categoria infantil-juvenil (ordre alfabètic): Al teu rotllo de Flavia Company, Arriba el Sr. Flat! de Jaume Copons, Heysel d’Armand Company, Patufet, on ets? de Roger Roig i Hugo Prades i Xènia, #KeepCalm i fes un tuit de Gemma Pasqual.

Finalment, la millor coberta ha premiat (per ordre alfabètic): El silenci del far (il·ustració Aaron Twa i disseny Tono Cristòfol), Endevinalles per a tothom (Il•lustr. Núria Feijoó), I et despertes mentre les papallones filen (Il·lustr. Joana Santamans), Seguirem vivint (Il·lustr. Elisabet Pedrosa) i Un fill (disseny Mariano Rolando i fotografia Catrin Welz).