La Flama del Canigó és un símbol d’esperança en el futur

Actualitat

Estimadísims amics,

Fa més de mig any que l’Estat intenta separar-me de tots vosaltres. Volen fer-nos agafar por i ens vol fer renunciar als ideals de pau, justícia i llibertat. Però avui us dic, des d’aquesta nova llar que m’han imposat, que no ho han aconseguit: em sento més unit que mai a vosaltres i com més oprimits ens volen més lliures som.

M’agradaria compartir amb vosaltres que fa 40 anys que celebrem el Congrés Internacional de Focs de Sant Joan. Aquesta bella trobada que prepara any rere any l’arribada del solstici d’estiu, una època de l’any tan màgica. Deixeu-me enviar una abraçada ben forta a la família i els amics del Jordi Mateu: n’hi ha que lluiten tota la vida, aquests són els imprescindibles. La Flama del Canigó i Igualada tenen una relació especial i en Jordi n’és un dels artífex.

Enguany, davant el retorn de la injustícia autoritària i la suspensió de drets i llibertats, seguim units en la diversitat, fent cultura i explicant al món l’anhel irrenunciable de viure en pau i llibertat. Mantenint la flama més viva que mai de solidaritat i tendresa, som conscients que la causa contra Catalunya és una causa contra la democràcia. Que el dret a l’autodeterminació és un dret fonamental que ni la repressió ni la por segrestaran.

La Flama del Canigó és un símbol d’esperança en el futur. Com més foscor ens volen imposar, més il·lusió tenim perquè la llum de la Flama arribi a més i més gent. Per compartir entre iguals l’emoció del foc, la festa i la màgia de la nit de Sant Joan.

Un agraïment infinit a totes les entitats que feu possible aquest Congrés. De tot cor, gràcies.

Visca la Flama del Canigó!

Visca els Països Catalans !

Jordi Cuixart
President d’Òmnium Cultural
Presó de Soto del Real, 25 de maig de 2018