La manifestació ‘Llibertat presos polítics. Som República’ aplega milers de persones al carrer Marina de Barcelona

Actualitat

“Això no va d’herois o traïdors; va de persones normals que ho han arriscat tot per defensar el mandat de les urnes”

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha tingut paraules d’escalf i agraïment per a tots els líders polítics que, actualment, es troben empresonats, exiliats o han estat jutjats pels tribunals espanyols per permetre debats sobre les idees. En aquest sentit, Mauri ha tancat files davant les crítiques llençades cap a alguns dirigents: “això no va d’herois o traïdors; va de persones normals que ho han asrriscat tot per defensar el mandat democràtic de les urnes”.

Durant el discurs de cloenda de la manifestació a Barcelona per exigir l’alliberament dels presos polítics, el vicepresident d’Òmnium s’ha dirigit directament a tots els empresonats: “tant de bo el so d’aquest clam avui al carrer pogués superar murs i entrar dins unes presons plenes d’injustícia”. “Que aquest immens gest col·lectiu de tendresa que fem avui serveixi d’escalf als homes i dones de pau privats de llibertat”, ha desitjat. “Som aquells que sortim al carrer cada cop que fa falta per dir no a la guerra, no a la violència, obriu fronteres i sí a la llibertat”, ha dit Marcel Mauri, i ha afegit en castellà: “somos los nietos de los que se negaron a vivir con el miedo de una dictadura i la combatieron dejándose hasta la vida. No pasarán!”.

El vicepresident i portaveu d’Òmnium ha instat a tots aquells ciutadans que avui han clamat per la llibertat dels presos polítics a somriure: “somriguem perquè el repte és colossal, interpel·la tots els catalans, però també a tants espanyols que estimen com nosaltres els valors de la llibertat”. “Perquè la nostra causa és la causa de la democràcia”, ha sentenciat. Marcel Mauri ha volgut cloure el seu discurs dirigint-se directament a tots els presos amb els seus noms propis: “no defallirem fins que tots ells tornin a casa”. “Somriguem perquè no estem sols. I sobretot somriguem perquè hem començat a guanyar; visca la llibertat i visca la República!”, ha reblat el vicepresident d’Òmnium Cultural.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.