La primera Assemblea telemàtica d’Òmnium reelegeix Marcel Mauri com a vicepresident

Actualitat

Més de 20.000 socis han participat a les eleccions. L’Assemblea ha aprovat també el tancament econòmic del darrer exercici

Òmnium Cultural ha celebrat al llarg del mes de juny i les primeres setmanes de juliol la seva Assemblea General, enguany en format exclusivament telemàtic a conseqüència dels riscos vinculats a la pandèmia sanitària de la Covid-19. L’assemblea ha comptat amb tres grans esdeveniments: les eleccions a Junta Directiva, del 4 de juny al 10 de juliol; l’Assemblea telemàtica, del 30 de juny al 10 de juliol: i l’acte de l’Assemblea, celebrat divendres 10 de juliol.

Eleccions a Junta Directiva
Més de 20.000 socis d’Òmnium han decidit renovar 12 dels 24 membres de la Junta Nacional d’Òmnium Cultural, tal com preveuen els estatuts. Marcel Mauri ha estat reelegit vicepresident primer de l’entitat amb 19.944 vots. A continuació podeu consultar els resultats:

 

Marina Gallés, advocada especialitzada en Dret d’Estrangeria i Asil, repeteix a la secretaria de l’entitat. S’incorporen a la Junta Neus Torbisco, exlletrada interina al TEDH i Catedràtica de Drets Humans i Dret Internacional al Graduate Institute de Ginebra i membre del Consell per la República, una incorporació que reforça la col·laboració de l’entitat amb aquest ens; Umair Dar, mediador intercultural i un dels portadors de la pancarta a la manifestació del 10 de juliol de 2010 ‘Som una nació, nosaltres decidim’; Paco Poch, doctor en Comunicació i reconegut productor de cinema; Joan Pujolar, catedràtic i expresident de la Societat Catalana de Sociolingüística; i renoven càrrec de vocal Joan Vallvé, exconseller d’Agricultura; la dissenyadora i empresària Blanca de Llobet; l’enginyer industrial, Òscar Gimeno; l’advocada Marta GarsaballMaria Majó, educadora social, mestra i filòloga; la politòloga Montse Ortiz.

Assemblea telemàtica
D’alta banda, l’Assemblea també ha servit per repassar la memòria d’activitats de l’any 2019 i per aprovar el tancament econòmic del passat exercici. El tancament econòmic s’ha aprovat amb un 93% dels vots a favor, un 1,5% en contra i un 5,5% de vots en blanc.

Acte de l’Assemblea
L’Assemblea s’ha clos amb un acte retransmès en directe on s’ha presentat la documentació inclosa a l’ordre del dia i s’han donat els resultats electorals. Jordi Cuixart no ha pogut presidir l’Assemblea, però si ha fet arribar als socis una salutació en vídeo per a l’ocasió.

En el transcurs de l’acte (que pots visualitzar aquí), Marcel Mauri ha lamentat que segueixi més viva que mai la repressió: “no només la Covid-19, també la repressió al president Cuixart impedeix que tota la junta directiva sigui aquí”. Mauri també ha posat l’accent en la darrera campanya contra la Monarquia espanyola, afirmant que el rei Felip VI “és qui va justificar la repressió i la violència policial de l’1-O”. Ara per ara, ha dit, la voluntat d’Òmnium és debilitar tots els poders de l’Estat, i és per això que l’entitat també exercirà d’acusació popular en el judici contra els policies de l’1-O a Barcelona.