La Sardana d’Òmnium

Actualitat

Al llarg del dia 23 de juny alguns equips de focs i mitjans de comunicació van enregistrar l’arribada de la Flama del Canigó. Aquí en recollim uns quants i us convidem a reviure aquests moments:

La sardana d’Òmnium.

 

Nen, surt d’aquí!

Quantes vegades hem sentit aquesta expressió els dilluns als vespres de juliol i agost, a la plaça Farners?

Quan algun nen o nena es volen incorporar a una sardana, majoritàriament formada per adults, solen trobar un rebuig. D’entrada se suposa que no en saben prou de ballar sardanes. Qui ho sap?

Per això, des d’Òmnium Cultural voldríem fer un pas per evitar-ho. Conjuntament amb voluntaris del món sardanista ens hem proposat que cada dilluns d’estiu, al capdavall de la plaça, s’hi pugui fer una sardana amb joves balladors. No es tracta d’ensenyar a ballar-les, sinó de facilitar que la puguin ballar aquells que ja en saben però que no troben el seu lloc per poder-ho fer.

I encara volem fer un pas més. També volem que sigui una sardana integradora. S’hi han de poder incorporar els nous colomencs que, siguin d’on siguin, volen fer un esforç d’adaptació cap aquesta terra d’acolliment. Sardana plural? Tant se val el nom mentre sigui una sardana oberta.

Balladors, petits i petites, us esperem els dilluns de sardanes a la plaça. Heu de venir a demostrar als grans que ja en sabeu de ballar-les.