“La societat és plural però no està disposada a solucionar res a cops de repressió ni de presó”

Actualitat

Barcelona, 6 de novembre 2018 .- El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri de los Ríos, ha assegurat que “la nostra societat és plural i molt diversa però no està disposada a solucionar els conflictes a cops de repressió ni de penes de presó”. Per això, aquesta nova plataforma Som el 80% “vol ser un mirall de la nostra societat”: “volem diàleg i democràcia”, i aquest és l’esperit amb què neix la Plataforma Som el 80% impulsada per Òmnium Cultural. Es tracta d’una nova iniciativa de la societat civil on ja s’hi han adherit 120 personalitats molt diverses d’un ampli espectre polític, cultural, del món associatiu, sindical, social, acadèmic o de la comunicació, entre d’altres.  Som el 80% vol ser l’expressió dels grans consensos de país: “apel·lem a una resposta àmplia de país davant aquest judici injust on estan en risc els drets i les llibertats de tothom”. Davant aquest imminent judici al Suprem i en un dels períodes més complexos de la història de Catalunya com l’actual, el vicepresident d’Òmnium ha recordat que “davant els atacs flagrants a la democràcia Catalunya sempre ha respost com un sol poble”. “És a través del diàleg i del respecte dels valors democràtics que podrem avançar”, ha dit Mauri, “i aquests valors són béns que hem de preservar”.

“No hi ha ni un sol segon a la presó que sigui en va”, ha dit Jordi Cuixart, “perquè protegir la democràcia a Catalunya i a l’Estat espanyol és també fer-ho a qualsevol racó del món”. El president d’Òmnium Cultural, a través d’una carta escrita des de la presó de Lledoners, ha assegurat que ja no podem renunciar a la defensa dels nostres drets civils i polítics perquè seria “tan greu com trair la memòria de tots aquells homes i dones que hi deixaren la vida al llarg de la història”. “Qualsevol injustícia a qualsevol lloc del món ens obliga a actuar”, ha sentenciat.

Manifest Som el 80%
Gemma Ubasart i Àngel Castiñeira han estat els encarregats de posar veu al manifest de la plataforma, que posa en valor que una majoria de ciutadans de Catalunya manté grans consensos, un unitat en la diversitat en la defensa dels drets i les llibertats democràtiques i fonamentals,  el rebuig a la repressió i a la judicialització de la política com a eina per resoldre els conflictes polítics, i la defensa d’una solució que sempre ha de passar perquè els ciutadans puguin decidir i exercir democràticament el seu futur polític. Els adherits reclamen alhora la posada en llibertat immediata dels líders socials i polítics empresonats, la renúncia a les vies d’excepcionalitat jurídica, penal i processal i l’inici d’una negociació sincera sense condicions ni renúncies per a una solució política real.

Les adhesions, que poden ser tan particulars com entitats, es recullen a través del web somel80.cat, on també s’hi pot trobar el manifest en diferents idiomes. La Plataforma Som el 80% ja compta amb més de 120 adhesions amb noms molt coneguts de un ampli espectre polític, cultural, social, associatiu, sindical, acadèmic, o de la comunicació, entre d’altres.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.