L’entitat cultural convocarà un concurs per a l’edició del premi degà de novel·la en català amb la voluntat de dinamitzar el sector del llibre i incrementar-ne els lectors

Actualitat

Òmnium renova el Premi Sant Jordi i l’obre a totes les editorials

Òmnium Cultural ha decidit convocar un concurs obert a qualsevol editorial en llengua catalana per a l’edició del Premi Sant Jordi de novel·la, un dels més prestigiosos del sector.
Les bases del concurs i els detalls del nou Premi Sant Jordi es donaran a conèixer en una roda de premsa a l’abril i s’aplicaran a partir de a la propera convocatòria. La dotació del premi serà de 60.000 euros.
Un dels objectius d’Òmnium Cultural és dinamitzar el sector del llibre en llengua catalana i incrementar-ne els lectors. Per això l’entitat fa una aposta decidida per renovar el tarannà d’aquest guardó, augmentar-ne el prestigi i apropar-lo a tots els actors de la creació i l’edició en llengua catalana.
Després de la col·laboració reeixida amb l’Editorial Proa (Grup 62) i la Fundació Enciclopèdia Catalana, que en els darrers anys ha fet possible la consolidació del Premi Sant Jordi, Òmnium fa un pas més en la projecció del guardó, obrint-lo a tot el sector editorial, d’acord amb les demandes dels actors implicats.  
Òmnium entén que els premis literaris han de ser un revulsiu per a la creació literària, l’edició i el consum en llengua catalana i ha traçat una estratègia per fer-ho realitat a mitjà termini. En aquest sentit, l’entitat ha lliurat aquest 2018 el primer Premi Òmnium a la Millor Novel·la en Llengua Catalana de l’Any, un guardó que reconeix l’excel·lència creativa i, alhora, l’aposta per a l’edició de literatura de qualitat. Amb 20.000 euros de premi per a l’autor i 5.000 per a la promoció del llibre, és el premi millor dotat a obra publicada en català. El guanyador de la primera edició ha estat Raül Garrigasait amb Els estranys.   
Aquestes dues iniciatives -el Premi Òmnium a la Millor Novel·la i la renovació del Premi Sant Jordi- són els pilars d’una estratègia a mig termini amb la qual Òmnium busca enfortir el sector, incrementar els lectors i obrir portes a editorials i autors.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.