Límbic 2024 a Santa Coloma de Gramenet

Actualitat

El festival de creació contemporània Límbic es consolida amb una tercera edició

Òmnium programa aquesta cita imprescindible per als amants de la cultura en català el 3 i 4 de maig, a Santa Coloma de Gramenet

Santa Coloma de Gramenet serà la ciutat encarregada d’acollir el festival itinerant de creació contemporània Límbic, d’Òmnium Cultural, el 3 i 4 de maig de 2024. Amb aquesta tercera edició, Òmnium consolida aquest festival, que ha esdevingut un punt de trobada imprescindible per als amants de la cultura en català. “Refermem l’èxit del Límbic portant aquesta tercera edició a un escenari molt ambiciós. Santa Coloma, bressol de la immersió lingüística, és un dels llocs que millor representa la importància de la llengua i la cultura per a la cohesió social”, ha assegurat el president de l’entitat, Xavier Antich.

Les dues edicions anteriors, celebrades a Terrassa i Sitges, van comptar amb l’assistència de més de 22.000 i 20.000 persones de públic respectivament, i de desenes d’artistes multidisciplinaris representants de la màxima vitalitat i efervescència de la cultura catalana i la creació contemporània. Així doncs, Òmnium també celebra l’èxit d’aquest festival itinerant, que té com a objectiu descentralitzar la cultura en català, vetllar per l’equilibri territorial de l’oferta cultural apropant-la a tots els racons del país i, al mateix temps, treballar braç a braç amb el teixit cultural local.

“El Límbic és un espai de descobriment i els seus valors són la llengua i el territori, l’aposta pel risc, l’experimentació i l’emergència. És una manera de veure el món crítica i compromesa”, ha afirmat Antich.

Així doncs, aquest festival és la gran aposta d’Òmnium Cultural per la promoció de la creació contemporània en català i la democratització cultural: música, arts escèniques, dansa, circ, performance, videojocs, humor i poesia, durant dos dies i de forma totalment gratuïta. Als escenaris del Límbic hi han actuat artistes internacionalment reconeguts com Marina Herlop, Mushkaa, Mabel Olea, el Col·lectiu Desasosiego o la companyia de dansa laSadcum, així com referents de la creació contemporània i emergent, com Triquell, Núria Guiu, Laia Estruch, Març Llinàs, Eléctrico 28, Amer Kabbani, The Tyets, Carles Rebassa, Renaldo & Clara, Ariox & Galgo Lento, Marc Serrats i Oye Polo. “Volem apropar la cultura en català a la gent més jove. La cultura és un dret universal i, a través del Límbic, la difonem perquè tothom hi pugui tenir accés”, ha puntualitzat Antich.

El cartell i la programació del Límbic 2024 es farà públic el 6 de març. Més informació.