Lliurament de l’11è Premi Pere Ferrer de narrativa històrica breu

Actualitat

Òmnium Cultural i l’Ajuntament de Sant Cugat a fi d’estimular entre l’alumnat la creació literària i alhora aprofundir en el coneixement de la història de Catalunya, convoquen, anualment, el Premi Pere Ferrer de narrativa històrica breu destinat a tots els alumnes de secundària, batxillerat i cicles formatius

El proper 1 de juny Òmnium Cultural i l’Ajuntament de Sant Cugat lliuraran els premis Pere Ferrer als guanyadors de l’edició d’enguany. Serà a les 19 h a la sala de conferències del Museu de Sant Cugat (dins del Monestir).

Pere Ferrer fou l’autor del “Costumari de Sant Cugat”, escrit entre el 1221 i 1223, on ens fa una minuciosa descripció de la vida quotidiana dels monjos que en aquells moments hi havia al monestir. Ens explica detalladament les funcions, els oficis i les tasques de cada membre de la congregació segons els seus càrrecs. Gràcies a aquest document podem conèixer molts dels usos, costums i vocabulari del s. XIII a la nostra ciutat.

Amb aquest premi les dues entitats volem difondre el valor i l’esperit de l’obra del nostre autor a tot l’alumnat de la ciutat i reconèixer els treballs guanyadors amb el lliurament d’uns premis i la seva edició amb la col·laboració de l’Escola d’Art de Sant Cugat.