Lliurat el Premi Sambori a l’Alt Ter-Garrotxa

Actualitat

Set alumnes osonencs premiats al Sambori 2015

El passat dissabte, dia 21 de març, es va fer l’acte de lliurament del Sambori a Ribes de Freser. Un total de divuit alumnes representaven les tres comarques: Ripollès, Osona i La Garrotxa, en les sis categories de les que consta aquest concurs.

Maria Ylla-Català del Col·legi l’Escorial de Vic, que ja va guanyar l’any passat, va repetir com a guanyadora en la categoria de Batxillerat i Cicles Formatius. Una altra alumna de l’Escorial, Elisabet Martí, es va emportar el segon lloc de la màxima categoria també. Pel que fa al segon cicle de secundària, Maria Amargant de l’IES Vic va quedar en tercer lloc, i Irene Mitjavila, també de l’IES Vic, es va imposar en la categoria de primer cicle de secundària. En les categories de primària, els germans Júlia Ausió i Arnau Ausió, del Col·legi Sant Genís i Santa Agnès, van guanyar en les categories de cicle inicial i cicle mitjà respectivament. El reguitzell de premis osonencs el va completar Meritxell Plans de l’Escola Segimon Comas de Sant Quirze de Besora, que va quedar segona del cicle superior de primària. Tots ells passen a representar Osona en la fase final del Premi Sambori a nivell nacional.

La resta de premis van quedar molt repartits entre les comarques de la Garrotxa i Ripollès. Tots els assistents a l’acte van poder gaudir d’un espectacle de clown i malabars a l’inici i una xocolatada al final. Durant l’acte de lliurament va destacar la lectura i corresponent il·lustració de les sis obres guanyadores de mans de Toni Ortiz.. Diferents autoritats, representants de les tres juntes d’Òmnium Cultural i els membres del jurat van ser els responsables d’entregar els diferents guardons.

Enguany més de 40 centres de la demarcació i prop de 4000 alumnes han participat en aquesta edició del Sambori. L’any vinent la festa de lliurament del Sambori Alt Ter-Garrotxa es farà altra vegada a la comarca d’Osona.