L’últim dia de Judici, mobilitza’t a l’Alt Urgell!

Actualitat

Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana, el grup parlamentari de Junts per Catalunya, el grup parlamentari d’Esquerra Republicana i el grup parlamentari de la CUP convoquen a una concentració el dia que finalitzi el judici. Es preveu que la finalització del judici sigui aquest dimecres o dijous. Les concentracions seran descentralitzades arreu del territori. A la Seu d’Urgell la convocatòria és a la plaça dels Oms a les 20 h. El lema unitari a totes les concentracions serà “Llibertat: l’autodeterminació és un dret”.

Les concentracions unitàries tindran lloc un cop dictat el vist per sentència d’aquest Judici a la Democràcia que ha assegut al banc dels acusats durat quatre mesos el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i la resta de presos polítics i encausats. Malgrat tot, l’Estat manté les acusacions de rebel·lió i sedició contra 12 homes i dones de pau per exercir drets fonamentals com el de manifestació, reunió, el dret a l’autodeterminació i pel referèndum de l’1-O. La fiscalia manté la petició de 17 anys de presó per a Cuixart per un suposat delicte de rebel·lió i l’Advocacia de l’Estat, que depèn directament del PSOE,  es referma també en l’acusació per sedició.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.