Manel Molera continua el cicle sobre cultura gastronòmica dels Dijous de l’Òmnium a Manlleu

Actualitat

Des d’Òmnium Cultural volem donar les gràcies a totes aquelles persones que vàreu fer possible que, un any més, la Festa Som Cohesió fos un èxit…

Manel Molera continua el cicle sobre cultura gastronòmica  dels Dijous de l’Òmnium a Manlleu

L’acte es celebra a la biblioteca municipal de Manlleu el dijous 21 de juny a 2/4 de 8. Molera, finalista com a osonenc de l’any és cap de cuina de la Fonda Torres-Torres Petit.

El proper dijous 21 de juny a 2/4 de 8 del vespre a la Biblioteca Municipal de Manlleu, el reconegut cuiner Manel Molera, cap de cuina i copropietari de la Fonda Torres-Torres Petit, continuarà amb el cicle de cultura gastronòmica a Manlleu, amb la conferència: És cuina catalana? O cuina de subsistència posada al dia?
Segons Manel Molera, "la formació de la cuina catalana ha estat condicionada per la història del país, una història trista de repressions, i per tant, s’ha conformat una cuina de resistència, que precisament ara en època de crisi econòmica, es fa més actual que mai". Una conferència doncs, ben interessant per la triple vesant d’actualitat econòmica i social, gastronomia i història del país.

Molera, del qual podeu veure’n una extensa biografia aquí , ha estat finalista com a osonenc de l’any 2011, el mitjà digital del 9 nou (el9nou.cat) el definia així: El xef del Torres Petit de Manlleu, Manel Morera, ha sabut enllaçar el bagatge històric de l’Hotel Torres –que regenta al costat del seu germà Xavier i que l’any passat va celebrar 100 anys– amb una cuina exquisida i amb personalitat. Molera, a més, s’ha prodigat com a pedagog i ha desplegat una faceta solidària, cuinant sovint per al centre El Tupí.

Segons el seu entorn, són diversos els motius que han fet que rebés aquesta distinció, d’una banda, la seva vessant solidària, exemplificada en la seva labor d’ajudar al menjador social “El Tupí” de Vic tant en la vessant de cuinar-hi com de fer-hi cuinar als alumnes de l’Escola d’Hostaleria d’Osona. D’altra banda, la seva conscienciació ecològica amb activitats amb Greenpeace i el Grup de defensa del Ter. I finalment, el fet de regentar amb el seu germà, Xavier Molera, el “Restaurant Torres Petit” fent-hi una cuina exquisida i amb personalitat i el Restaurant – Hotel Torres on seguint la tradició de les mil·lenàries fondes catalanes hi serveix una cuina catalana clàssica idònia pels àpats de menú diari, i el fet d’haver aconseguit quelcom gens fàcil com es que la Fonda Torres que varen crear els besavis ara fa 102 anys continuï ben viva en els temps actuals.

A la tardor, el reconegut xocolater Ramon Morató ens endinsarà en el món de la pastisseria per cloure el cicle de cultura gastronòmica.

Vegeu el cartell de l’acte als recursos.