Marcel Mauri a Pedro Sánchez: “El termini de l’ONU és clar; té dos mesos per alliberar els presos o incomplirà la legalitat internacional”

Actualitat

Jordi Cuixart: “Quan la injustícia és la llei, la desobediència civil és un dret”.  

 

Barcelona, 11 de setembre 2019 – Marcel Mauri de los Ríos, vicepresident d’Òmnium Cultural, ha advertit el president del govern espanyol en funcions que cal acatar la resolució de les Nacions Unides del passat mes de maig que insta el govern espanyol a alliberar immediatament els presos polítics. “El termini de l’ONU era clar”, ha dit Mauri dirigint-se directament a Pedro Sánchez, “té dos mesos per alliberar els presos polítics o incomplirà la legalitat internacional”. Marcel Mauri ha estat la veu del 10è president d’Òmnium, Jordi Cuixart, empresonat des del 16 d’octubre de 2017 per exercir els seus drets fonamentals, i ha fet seu el clam Ho tornarem a fer. “Que ningú en tingui cap dubte, tornarem a exercir tots i cadascun dels drets que siguin condemnats”, i ha recordat que la lluita no-violenta és un instrument legítim de la ciutadania per transformar lleis injustes: “quan la injustícia és la llei, la desobediència civil és un dret”.

A poques setmanes que el Tribunal Suprem faci pública la sentència del Judici a la Democràcia, el vicepresident d’Òmnium ha advertit que serà “dura” i “llarga” i només té per objectiu “castigar-nos i humiliar-nos”, “venjança i escarni”. Un cop més, ha deixat clar dirigint-se al president espanyol en funcions, “aquest govern que perverteix el diàleg i busca la confrontació”: “Pedro Sánchez: no acceptarem res que no sigui l’absolució”. “Si amb la sentència del Tribunal Suprem busquen castigar als responsables de l’1 d’Octubre, que vinguin a trucar la porta de més de 2 milions de persones que vam desobeir col·lectivament aquell dia. per exercir els nostres drets”, ha sentenciat. “La seva repressió només ha servit per enfortir la convicció que el nostre futur de drets i llibertats no té cabuda en el règim del 78”, ha afegit Marcel Mauri.

Durant el discurs des de la manifestació de la Diada ‘Objectiu Independència’ que ha tingut com a epicentre la plaça Espanya de Barcelona, Mauri ha celebrat aquest nou èxit de convocatòria del sobiranisme i ha agraït la participació de tothom “per tornar a fer de la Diada una clam per la dignitat i un crit d’autoestima col·lectiva”. “Ho heu tornat a fer!”, ha exclamat.

“No ens perdem més en batalles estèrils”, ha demanat Mauri en una nova crida a la unitat de tots els actors sobiranistes. Amb un “estat venjatiu” al davant, ha reclamat sentit d’Estat als polítics i “construïm plegats la resposta democràtica davant d’aquells que ho faran tot per salvar el seu règim de privilegis”. Perquè és així, ha dit el vicepresident d’Òmnium com sempre ha avançat el catalanisme, “junts, en la diversitat i transversalitat”. “És el 80% de la nostra ciutadania la que empès incansablament aquest país cap a la l’autodeterminació”, ha sentenciat.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.