Marcel Mauri de los Ríos: “Què es pensaven, que posarien límits a la llibertat i la democràcia?”

Actualitat

Barcelona, 11 de setembre de 2018 – El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri de los Ríos, ha assegurat aquest 11 de setembre que “ni la presó, ni la repressió, ni la seva violència no són cap límit” per a la consecució dels objectius polítics de Catalunya. “Què es pensaven, que posarien límits a la llibertat i a la democràcia?”, ha dit Mauri, “la democràcia no hi entén de límits!”. “Som aquí per recordar-nos la força i la persistència que tenim, la de la gent que, sota les porres, és capaç d’omplir les urnes” ha recordat el vicepresident de l’entitat. Mauri ha fet aquestes declaracions durant els parlaments finals de la manifestació de la Diada que han tingut lloc davant el Palau Reial de la Diagonal de Barcelona.

Marcel Mauri de los Ríos també ha advertit el govern espanyol que “ja no ens valen estatuts que ells mateixos es carreguen” i s’ha dirigit directament a Pedro Sánchez: “tingui el coratge d’entendre qiue aquest país, que és plural i divers, estima la democràcia, el diàleg i la llibertat”. I ha afegit: “assumeixi que el seu Estat ha comès la més gran de les ofenses: reprmir la ciutadania”. El vicepresident d’Òmnium ha recordat el consens en la societat catalana és el referèndum d’autodeterminació que compta amb el suport del 80% dels catalans.

Mauri de los Ríos ha fet una defensa abraonada de la societat catalana que ha definit com a amant del diàleg i la llibertat. Per això, ha demanat no caure en provocacions i “davant d’aquells que tenen la fractura social com a únic projecte per a Catalunya” – ha conclòs- “hem de construir un futur compartit que enforteixi el sentiment de pertinença, una República justa i pròspera”.

Jordi Cuixart, “orgullós de ser un pres polític”

El 10è president d’Òmnium Cultural, qui porta 329 dies empresonat injustament ha estat molt present en el discurs de Mauri. “Em toca ser la veu i els ulls del meu amic Jordi Cuixart”, ha dit, “un home orgullós de ser un pres polític”. Marcel Mauri de los Ríos ha assegurat que la lluita i la prioritat dels presos polítics i exiliats “no és sortir de la presó sinó lluitar per un país on ningú pugui acabar tancat o exiliat per defensar els drets fonamentals”. En aquest sentit, el vicepresident d’Òmnium ha recordat que aquesta tardor “viurem un judici contra la democràcia, el judici de la vergonya” i ha deixat clar que Jordi Cuixart hi anirà “a acusar aquest estat impropi de vulnerar els drets principis fonamentals”.

 

https://www.youtube.com/watch?v=iAcBFfgDPVs

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.