Marcel Mauri: “El govern espanyol no pot esquivar més el moment de seure i buscar una solució política”

Actualitat

Neix una nova seu territorial d’Òmnium: el Baix Llobregat Est

Sant Feliu de Llobregat, 7 d’abril 2018.- El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha llençat un advertiment directe a l’Estat espanyol després que la justícia alemanya hagi deixat en llibertat Carles Puigdemont i hagi descartat el delicte de rebel·lió: “el govern espanyol no pot esquivar més el moment de seure i buscar una solució política a un conflicte que és polític”. Per Mauri, el que ha passat amb Puigdemont, els exiliats a Bèlgica i les declaracions dels líders i experts de molts països deixa clar que “el relat de que va haver-hi violència no s’aguanta”. En aquest sentit, ha tornat a demanar “l’alliberament immediat de tots els companys, com el nostre president Jordi Cuixart, que segueixen a les presons espanyols”. “És una vergonya que actualment en un estat d’Europa hi hagi presos polítics”, ha afegit.

Mauri ha fet aquestes declaracions en el marc de l’assemblea constituent d’Òmnium Baix Llobregat Est aquest dissabte a Sant Feliu de Llobregat. El vicepresident de l’entitat ha compartit conversa amb Albano-Dante Fachin, qui ha assegurat que “el petit gest de fer-se soci d’Òmnium també és fer Republica”.

Marcel Mauri també ha fet referència a la nova campanya d’Òmnium i entitats pro drets humans ‘Demà pots ser tu’ presentada aquesta mateixa setmana i s’ha mostrat convençut que hi ha molta gent demòcrata i republicana a l’Estat espanyol que alçarà la veu contra la repressió: “la nostra lluita és la lluita pels drets de tothom”. En aquest sentit, Mauri ha advertit que estem vivint “una primera onada repressiva que anirà a més” i s’ha mostrat convençut que aquesta repressió “cada vegada serà més arbitrària i generalitzada si no ens plantem com a societat”.

Baix Llobregat Est és la seu territorial número 37 d’Òmnium Cultural arreu del territori. La gestora es va presentar el passat mes de juny en un acte a Cornellà de Llobregat que va comptar amb la presència del president Jordi Cuixart. Després de nou mesos de feina, i sense Jordi Cuixart, empresonat a Soto del Real des del 16 d’octubre, aquest dissabte ha tingut lloc l’assemblea constituent com a seu territorial a l’Ateneu Santfeliuenc, on s’ha triat la nova junta: president, vicepresident, secretari, tresorer i set vocalies.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.