Marcel Mauri: “Estan jutjant tota la ciutadania que està a favor dels drets i en contra de la repressió”

Actualitat

Barcelona, 6 d’abril de 2019 – Marcel Mauri de los Ríos, vicepresident d’Òmnium Cultural, ha assegurat: “Amb la campanya Jo Acuso el que fem és explicar i fer visible a tota la ciutadania que en aquest judici no es jutgen només els presos polítics, sinó que jutgen tota la ciutadania d’aquest país que defensa el drets, que no vol que hi hagi repressió i que no vol que hi hagi aquesta situació de vulneració de drets fonamentals. Mauri de los Ríos ho ha dit en el marc de la Botifarrada Suprema, que Òmnium Cultural ha organitzat al districte barceloní de Gràcia com a resposta a l’interrogatori que el fiscal del Tribunal Suprem va fer a Jordi Cuixart, president de l’entitat. En aquest acte també hi ha estat present el bus ‘Ens Jutgen A Tots’ que des d’ahir circula pels carrers. “Amb aquesta campanya i amb aquest bus el que fem és denunciar la vulneració de drets que estem patint i que considerem que és molt perillós i molt preocupant. I davant d’això la gent d’Òmnium hi fem front”, ha explicat Mauri.

Davant l’imminent inici de la campanya electoral per a les eleccions generals, Mauri de los Ríos, ha fet una crida al govern del PSOE: “Exigim al govern espanyol que el que ha de fer és instar a l’advocacia de l’Estat a retirar totes les acusacions contra Jordi Cuixart i la resta de presos polítics. Encara hi és a temps. La fiscalia i l’advocacia de l’Estat encara poden retirar tota aquesta causa que no s’aguanta per enlloc. És la seva obligació”. El vicepresident d’Òmnium ha afegit: “Si realment el govern espanyol vol fer creïble l’oferta de diàleg i de buscar solucions, el que ha de fer és deixar d’anar de la mà de l’extrema dreta. I, per tant, buscar una solució política que passa en primer lloc per retirar tota la causa contra els presos polítics”.

La Botifarrada Suprema al districte barceloní de Gràcia s’ha celebrat a la plaça de les Obreres i ha comptat amb una conversa-debat sobre la vulneració actual dels drets fonamentals a Catalunya titulada “Els drets, a judici” amb Iolanda Fresnillo, membre de la junta directiva de l’observatori DESC, Natza Farré, periodista, i Mauri de los Ríos. Ha estat moderada per la periodista Laura Aznar. Tots han coincidit a denunciar la situació de vulneració de drets fonamentals i la defensa de la desobediència civil. “Davant de situacions injustícies, el que no farem mai és renunciar a la desobediència civil com a eina de transformació de la societat”, ha dit Mauri de los Ríos. “Els drets que tenim garantits s’han aconseguit gràcies a la desobediència civil”, ha recordat Fresnillo. Per la seva banda, Farré, ha fet una defensa del feminsime i del periodisme sense autocensura: “Els periodistes hem d’aprofitar la nostra veu per aconseguir canviar les coses. Aquest és el periodisme que hem de reclamar a nivell global. S’ha de perdre la por a l’autocensura”, ha explicat

Després de la xerrada s’ha donat pas a la botifarrada, que ha comptat amb l’actuació del grup de rumba Ai, Ai, Ai i un taller dels castellers de Gràcia.

Les Botifarrades Supremes que van començar el mes passat estan emmarcades en la campanya Judici a la Democràcia. Arriben després de l’interrogatori del fiscal Jaime Moreno a Jordi Cuixart on li va preguntar insistentment per les botifarres mencionades pel president d’Òmnium Cultural en un correu electrònic intern. L’acte s’emmarca en la campanya Judici a la Democràcia, impulsada per Òmnium Cultural, que porta arreu del país la denúncia del judici que s’està celebrant al Tribunal Suprem.